Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Március 25. 19:45, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Havazás - Felborult teherautó miatt lezárás a 83-ason

Havazás - Felborult teherautó miatt lezárás a 83-ason

Felborult teherautók nehezítik a közlekedést Veszprém megyében; a 8-as úton, Márkónál Veszprém felé teljes az útzár, Farkasgyepűnél pedig kamion borult.

A rendőrség lezárta a 82-es és a 83-as főutat a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek előtt - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfő este az MTI-t.

Révész András azt írta: a 73-as út Csopak-Nosztori szakaszán lezárta a rendőrség az emelkedőt Veszprém felé, Csopak irányába szakaszosan engedik közlekedni a járműveket.

Tájékoztatása szerint hétfő délutánig a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem öt műszaki mentést hajtott végre.

A megyében a közutak jegesedése és a korlátozott látási viszonyok miatt fokozottan balesetveszélyes a közlekedés. Az OMSZ előrejelzése alapján 24 óra alatt 10 centimétert meghaladó friss hó hullhat, gyenge hófúvás kialakulhat - közölte a szóvivő.

A katasztrófavédelmi igazgatóság azt javasolja, hogy aki teheti, ne induljon útnak, illetve csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel tegye; készüljenek a várható fennakadásokra, figyeljék a hatóságok közleményeit, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról.

Ferenczi Tímea, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjeelmondta: Farkasgyepűnél felborult egy kamion, ezért a 8-as útról Pápa felé nem lehet behajtani. A 8-ason, Márkónál kisteherautó borult fel, ezért Veszprém felé mind a két sávot lezárták a rendőrök.

Veszprém és Balatonfüred között a nosztori emelkedőn felfelé nem lehet haladni, lefelé pedig araszolva halad a kocsisor.

Fotó illusztráció (MTI, Nagy Lajos)

Címkék: Bakony, havazás, teherautó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.