Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Augusztus 01. 09:14, csütörtök | Helyi

Hátrányos helyzetű családok a kecskeméti repülőnapon

Hátrányos helyzetű családok a kecskeméti repülőnapon

A Honvédelmi Minisztérium kezdeményezése révén mintegy száz Veszprém megyei hátrányos helyzetű fiatal és családja juthat el a kecskeméti repülőnapra – tájékoztatott Dr. Kovács Zoltán megyei kormánymegbízott.

A Honvédelmi Minisztérium augusztus 3-4. között ismételten megrendezi a Kecskeméti Nemzetközi Repülőnapot. Mivel a kormány kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetű családok, a felnövekvő fiatal nemzedék támogatására, ezért a rendezvényhez kapcsolódóan a szaktárca úgy döntött, hogy jegyeket biztosít a repülőnapra szociálisan rászoruló, illetve jó tanulmányi eredményt elérő és a repülés, a haderő iránt érdeklődést mutató tanulók és közvetlen családtagjaik részére. A felajánlott jegyekkel ők a rendezvényt augusztus 4-én térítésmentesen látogathatják

A kormánymegbízott elmondta, a rászorulók kiválasztása és regisztrálása, a jegyek szabályszerű szétosztása és a kiválasztottak helyszínre jutásának megszervezése minden megyében a kormányhivatalok feladata volt. A kormányhivatal a száz jegyet Veszprém megyében is járásonként, lakosságszámmal arányosan osztotta szét. Annak érdekében, hogy a jegyek valóban a leginkább érintettekhez jussanak el, a kiválasztási folyamatba a járási hivatalok bevonták a szociális- és gyámhivatal szakembereit, valamint a tankerületi vezetőket. A szaktárca közbenjárásának köszönhetően a kiválasztottak helyszínre utazása is térítésmentesen történik, az érintetteket a megyeszékhelyről és egy Pápáról induló buszjárat viszi el a kecskeméti helyszínre.

A Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató olyan kiemelt állami rendezvény, mely a látványos dinamikus és statikus bemutatókon túl a Magyar Honvédség részére kiváló lehetőség, hogy népszerűsítse a magyar haderőt és elősegítse társadalmi megítélésének folyamatos javulását a honvédelem terén, illetve közelebb hozzák a polgári lakosságot a Honvédséghez.

Veszprém megye egyébként szorosan kötődik a légierőhöz, hiszen a megyeszékhelyen működik az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ, amely NATO köteléken belül biztosítja hazánk légvédelmét. Az MH Pápa Bázisrepülőtér pedig Nyugat-Magyarország egyetlen aktív, egyben nemzetközi katonai repülőtere.

Fotó illusztráció (kapcsolat.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.