Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Február 19. 14:25, vasárnap | Belföld
Forrás: STOP

Hátborzongató - Babák szigete

Hátborzongató - Babák szigete

Isla de las Munecas valószínűleg az a sziget a világon, ahova a legkevésbé sem mennénk kikapcsolódni. A mexikói Babák szigete ugyanis egy félszáz éves legenda miatt rémiszti el az oda látogatókat.

A horrorfilmekből tudhatjuk, hogy a legártatlanabbnak tűnő dolgok válhatnak egy csapásra a legfélelmetesebbekké. A mexikói Babák szigetének is épp ezért lehet a visszataszító, hátborzongató volta. A minden bokorra, fára, kötélre kifüggesztett, igen rossz állapotban lévő játék csecsemők mosolyogva, szem nélkül, és hiányos végtaggal merednek a semmibe. A rájuk rakódott kosz miatt, és az időjárás viszontagságainak köszönhetően még fényes nappal is fenyegetőnek tűnnek.

A szigetet övező csatornába a legenda szerint mintegy ötven éve egy kislány fulladt, és azóta az ő szelleme kísért a helyen. Az első babát egy elmebeteg férfi Don Julian Santana hagyta a szigeten. A monda úgy tartja, hogy ő volt, aki megtalálta a kislány holttestét a vízben, és eztán úgy próbálta enyhíteni a gyerek korai halálának fájdalmát, hogy a csatornában úszó rossz állapotú babákat összeszedte, és mintegy a kislánynak adományozva valahova kiakasztotta. Abban reménykedett, ezzel a tettel megvédi a szigetet a további gonoszságtól, valamint megbékíti a halott kislány lelkét.

A beteg férfi olyannyira beleőrült az esetbe, hogy már nem volt elég neki, hogy a csatornából és otthonról odaajándékozza a babákat. Saját termesztésű zöldségeit, gyümölcseit cserélte játék csecsemőkre, hogy a halott kislány kedvére tegyen.

2001-ben hogy, hogy nem Don Juliant is épp úgy érte a halál, mint a kislányt, akinek évtizedekig segíteni próbált. Persze sokan hiszik a mai napig, hogy nem véletlen egybeesés a két ugyanolyan halál, a szkeptikusok pedig csak a férfi elmeállapotára fogják, és öngyilkosságnak tekintik.

A bátrabb, kalandvágyó turisták azt mondják, a babák szeme helyére befészkelő rovarok és pókok mindmáig szemmel kísérik az oda látogatókat.

Pécsi STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.