Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2011. December 02. 14:32, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Hatalmas erővel csapott le a vihar

Hatalmas erővel csapott le a vihar

A tomboló szélvihar fákat és villanyoszlopokat döntött ki, fennakadást okozott a közlekedésben, épületeket rongált meg, és több mint 350 ezer háztartásban áramkimaradást okozott csütörtökön Los Angelesben.

Az amerikai nagyváros nemzetközi repülőterén egyórás volt az áramkimaradás, s emiatt mintegy két tucat kereskedelmi járatot kellett átirányítani más légikikötőkbe, de az áramszolgáltatás helyreállítása után is több járat késett. Sok iskolában nem volt tanítás. A kidőlő fák épületeket, gépkocsikat rongáltak meg.

Los Angeles megyében rendkívüli állapotot vezettek be, ami lehetővé teszi az állami és szövetségi hatóságoknak a hatékony kárfelszámoláshoz szükséges segítségnyújtás megadását. A szélvihar más területeken is pusztított, így Utah államban, ahol 55 ezer lakos maradt áramszolgáltatás nélkül. Az erős oldalszél felborított tíz pótkocsis traktort Salt Lake City közelében.

Címkék: los angeles, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 06:00, csütörtök | Külföld

Újabb európai országban azonosítottak majomhimlős beteget

Hatra emelkedett a majomhimlőben megbetegedett személyek száma Olaszországban, a legújabb esetet Lombardiában azonosították - közölték az olasz egészségügyi hatóságok szerdán.

2022. Május 25. 17:00, szerda | Külföld

Karikó Katalint díszdoktorai közé választotta a Yale Egyetem

A Yale Egyetem is díszdoktorai közé választotta Karikó Katalint, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatóprofesszorával együtt idén tíz kiválóság részesült az 1701-ben alapított amerikai magánegyetem elismerésében

2022. Május 25. 09:13, szerda | Külföld

Legalább 18 diák és egy tanár meghalt egy iskolai lövöldözés során Texasban

Legalább 18 diák és egy tanár is meghalt egy iskolai lövöldözés során a Texas állambeli Uvalde városában helyi idő szerint kedden 12 óra előtt

2022. Május 25. 05:00, szerda | Külföld

Újra hozzáférhetővé válnak az oroszpárti honlapok Csehországban

Csehországban szerdától újra hozzáférhetővé válnak az oroszpárti információs honlapok, amelyeket az Ukrajna elleni orosz katonai hadművelet megindítása után, február 25-én kapcsolt ki a CZ.NIC internetes szövetség.