Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. December 09. 13:33, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápai Rk.

Hat baleset a héten

Hat baleset a héten

Az elmúlt héten – 2015. november 30. és 2015. december 6. között – hat közlekedési baleset jutott a pápai rendőrök tudomására.

Az ütközések valamennyi esetben anyagi kárral jártak, személyi sérülés nem történt. A balesetek három ízben Pápán, három alkalommal Pápa környéki településeken következtek be. Kialakulásukban szerepet játszott az útviszonyoknak nem megfelelő sebesség megválasztása, az elsőbbség meg nem adása, a figyelmetlen hátramenet, valamint a szabálytalan áruszállítás. Egy ízben úttesten áthaladó vaddal ütközött a gépjármű.

A Pápai Rendőrkapitányság kéri a járművezetőket, hogy gépjárművük sebességét – a megengedett sebességhatárokon belül – az útviszonyoknak megfelelően válasszák meg, valamint a hátramenet végzése során körültekintően járjanak el, akár segítő személy igénybevételével. Azon útkereszteződéseket, ahol elsőbbségadási kötelezettségük van, fokozott óvatossággal és körültekintéssel közelítsék meg, továbbá áruszállítás esetén alaposan győződjenek meg arról, hogy a rakomány megfelelően rögzített. A vadelütések elkerülése érdekében pedig célszerű a vadveszélyt jelző táblák hatálya alatt mérsékelni a haladási sebességet és megelőzési jelleggel vadriasztó sípot szerelni a járműre.

A kép illusztráció

Címkék: baleset, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.