Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Szeptember 17. 17:05, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Háromszázmilliót csalt ki, elítélték

Háromszázmilliót csalt ki, elítélték

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás miatt első fokon nyolc év börtönbüntetésre ítélt a Mohácsi Járásbíróság egy férfit,

aki 2008 és 2010 között huszonkét sértettől csaknem 300 millió forintot csalt ki.

A Pécsi Törvényszék pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a vádlott 2008 januárja és 2010 októbere között egyéni vállalkozóként, később az általa képviselt gazdasági társaság útján közvetítői tevékenységet látott el egy biztosításközvetítéssel foglalkozó alkuszcég nevében.

A férfi kizárólag az alkuszcég által kínált biztosítási lehetőségeket ajánlhatta az ügyfeleknek, nem volt jogosultsága arra, hogy az ennek során megkötött biztosítások fejében az ügyfelektől pénzt vegyen át vagy adjon át nekik.

A vádlott ügyfelei bizalmát kihasználva a sértetteket megtévesztette, célja a pénzük megszerzése volt, az átvett összegeket saját céljaira, illetve tartozásainak kiegyenlítésére fordította.

A férfi huszonkét sértettnek összesen több mint 290 millió forint kárt okozott.

A járásbíróság a férfit - egyebek mellett - különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett, csalás többrendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt nyolc év börtönre és több mint 200 millió forintos kártérítésre ítélte, vagyonelkobzást rendelve el ellene.

Az ítélet nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni