Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2020. Október 04. 09:36, vasárnap | Belföld
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Három romániai embercsempészt tartóztattak le Ajkán

Három romániai embercsempészt tartóztattak le Ajkán

Az Ajkai Járási Ügyészség három román állampolgárságú férfi letartóztatását indítványozta, aki összesen tizenhat, Magyarország területére engedély nélkül belépő, tartózkodási engedéllyel nem rendelkező személyt akart jogellenesen Ausztriába szállítani.

A rendelkezésre álló adatok szerint a három, 30 év körüli gyanúsított 2020. szeptember 30-án vette fel gépkocsijába a magukat irakinak valló férfiakat, hogy a magyar-osztrák határon a jogszabályi rendelkezéseket megszegve átvigye őket.

Az egyik, 34 éves elkövető a furgonjába nyolc, két társa pedig külön személyautókba négy-négy migránst vett fel a román határ közelében, majd mindvégig együtt haladva, Ausztria felé indultak.

Az Ajkai Rendőrkapitányság járőrei este fél nyolc körül a kisteherautót a 8-as számú főút Veszprém megyei szakaszán megállították, míg társai a telefonjukra érkező „POLICE” jelzés hatására az általuk szállított férfiakat autóikból kitették, és továbbhajtottak. A körmendi rendőrök azonban Magyarszecsődnél őket is elfogták.

A nyomozó hatóság mindhárom elkövetőt az embercsempészés bűntettének súlyosabban minősülő, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő esete miatt vonta felelősségre a férfit, minthogy a megalapozott gyanú szerint az államhatár jogellenes átlépéséhez több személynek nyújtottak segítséget.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon az ügyészség indítványára a gyanúsítottak letartóztatását egy hónapra elrendelte. Az ügyészség indítványával összhangban megállapította, hogy az elkövetőkkel szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése indokolt. A végzéssel szemben a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így az nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 18:04, szombat | Belföld

TIM: minőségi vasúti hálózattal kell összekapcsolni Közép-Európát

A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei,

2022. Június 25. 16:01, szombat | Belföld

Elkezdődött a Magyar Tavak Fesztiválja

Gálakoncerttel kezdődött meg a Magyar Tavak Fesztiválja péntek este Kápolnásnyéken a Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon.

2022. Június 25. 15:01, szombat | Belföld

Az autósok 12,5 százaléka halogatja a lejárt műszaki meghosszabbítását

A Carnotie autókezelő platform adatai szerint a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet alatt lejáró gépjármű forgalmi engedélyek meghoszabbítását az autótulajdonosok 12,5 százaléka halogatja.

2022. Június 25. 12:02, szombat | Belföld

Húszmillió forint kártérítés visszafizetésére kötelezett a bíróság egy elítéltet

Jogalap nélküli gazdagodás miatt a Debreceni Törvényszék - helybenhagyva a Debreceni Járásbíróság elsőfokú ítéletét - pénteken jogerősen arra kötelezett egy elítéltet,