Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Augusztus 11. 14:53, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Három hét alatt négy helyre tört be a férfi, a rendőrök őrizetbe vették

Három hét alatt négy helyre tört be a férfi, a rendőrök őrizetbe vették

A Pápai Rendőrkapitányság többrendbeli lopás miatt folytat eljárást a 40 éves helyi lakos ellen.

A Pápa-környéki sértett 2021. augusztus 9-én délután értesítette a rendőrséget arról, hogy az elmúlt napokban, a nyaralásuk alatt valaki betört a családi házukba, és több mint egymillió forint értékben tulajdonított el ékszereket, ruhákat, illatszereket, készpénzt, valamint háztartási és műszaki cikkeket. A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként azonosították, majd másnap délután elfogták a feltételezett elkövetőt.

A 40 éves helyi lakost előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A férfi beismerő vallomást tett, amelynek alkalmával elmondta, hogy az udvarba a drótkerítést átvágva jutott be, majd az egyik ablakot befeszítve bemászott a házba. A lopott tárgyak egy részét továbbértékesítette. A nyomozás során arra is fény derült, hogy a férfi 2021. július 22-én hajnalban egy közeli település dohányboltjába tört be, ahonnan készpénzt, szeszes italokat és dohánytermékeket lopott el több százezer forint értékben, majd 2021. augusztus 3-áról 4-ére virradó éjjel ugyancsak egy közeli falu dohányboltjába kísérelt meg behatolni, 2021. augusztus 6-ára virradóra pedig egy helyi, felújítás alatt álló családi házba ment be, ahonnan több, a felújításhoz szükséges tárgyat és építőanyagot tulajdonított el.

A házkutatás alkalmával a rendőrök több csomag dohányt, cigarettát, építőanyagokat és különböző műszaki cikkeket foglaltak le. A férfi ellen lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.