Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2020. November 16. 14:12, hétfő | Bulvár
Forrás: infovárosok

Három évig Fehérváron Vojvoda – Kilenc kérdés a válogatott kosarashoz

Három évig Fehérváron Vojvoda – Kilenc kérdés a válogatott kosarashoz

Április óta az Alba Fehérvár csapatát erősíti a 29 éves Vojvoda Dávid, aki az olasz élvonalból tért haza.

1. Könnyen ment a beilleszkedés Székesfehérváron?

- Igen, a családdal nagyon jól érezzük magunkat, elég hamar sikerült a várost megismerni, sikerült megtalálni a kedvenc helyeket is!

2. Milyen érzés volt ekkora pihenő után ismét pályára lépni?

- 8 hónap után úgy érzem, zökkenőmentes volt a visszatérésem, nagyon jól éreztem magam a pályán, és örültem, hogy újra tétmeccset játszhattam! A csúcsformámtól még messze vagyok, de remélem, napról napra jobb leszek.

3. Mi a véleménye új csapatáról? Milyen célt lát megvalósíthatónak?

- Szerintem egy nagyon jó kis csapat jött össze, a csapat körül dolgozók nagyon jó munkát végeztek, jól sikerültek az igazolások! Mindenképp az a cél, hogy visszakerüljünk a bajnokság élmezőnyébe! Nagyon sok új játékosunk volt, időbe telik, hogy összecsiszolódjunk, de képesnek tartom arra a csapatot, hogy jövőre a bajnokság első 3 helyének valamelyikén végezzünk.

4. A külföldi karrierje Olaszországban a koronavírus miatt szakadt félbe. Hazatérve sem sokkal rózsásabb a helyzet a járvány tekintetében.

- Az egész világ életét befolyásolja ez a vírus, ez alól a kosárlabda sem kivétel! Nyilván nem tudunk meccseket játszani, mert minket is elért ez a járvány, már majdnem minden csapatban volt megbetegedés. Rengeteg mérkőzés maradt el a bajnokságban! Nagyon remélem, ezt minél hamarabb tudja minden csapat pótolni, és remélem minden visszakerül a régi kerékvágásba.

5. Nincs valahol egy rejtett kiskapu, ami lehetőséget adna mérkőzések lebonyolítására?

- A csapatok nem tudnak taktikázni, mert az MKOSZ világosan hozott egy szabályt, amit semmilyen formában nem lehet megszegni!!

6. A jelenlegi helyzet mennyiben nehezíti meg a magyar válogatott felkészülését?

- Egyik válogatott sincs könnyű helyzetben, mert valószínűleg mindenhol vannak és még lesznek megbetegedések. Nálunk van egy 20 fős bő keret, amiből reméljük, minél többen egészségesek lesznek! Szlovéniában fogunk játszani buborékrendszerben, ami mindenkinek egy új dolog lesz, de hiszem azt, hogy ettől függetlenül sikerrel fogjuk venni ezt a 2 mérkőzést, és nagy lépést tehetünk az EB kijutás felé!

7. Mondhatjuk, hogy a válogatott félig-meddig már kint van az Európa Bajnokságon. Mekkora emiatt Önökön a nyomás a következő mérkőzések előtt?

- A válogatottnál soha nem éreztük a nyomást, minden mérkőzésen próbáljuk kihozni magunkból a maximumot, és ez ezen a 2 mérkőzésen is így lesz, és ha igazi nagybetűs csapatként fogunk tudni játszani, ahogy eddig is, akkor biztos vagyok benne, hogy a jövőben is szép eredményeket fogunk elérni.

8. “Többet nem játszom külföldön!” Áprilisban ez hangzott el az Ön szájából. Ezt most is így gondolja?

- Nyilván külföldről rossz szájízzel jöttem haza, és abszolút nem hiteltelen felindulásból mondtam, amit mondtam, hanem az egy jól átgondolt kijelentés volt, több hónap elteltével sem gondolom másképp!

9. Olaszországban a legnagyobb nehézséget a család hiánya jelentette Önnek. Most, hogy már itthon van, sikerült bepótolni az elmaradt pillanatokat?

- Abszolút sikerült bepótolni, nehéz volt kint egyedül az a két hónap a családtól távol, de minden nap tartottuk a kapcsolatot, és szerencsére túl vagyunk rajta!

Nagyon remélem még aktív kosárlabdázó vagyok,(leszek) és az Alba Fehérvárral sikerült elérni a közös célokat, a magánéletben pedig remelem, a családunk akkora már bővül egy kis testvérrel!

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 02. 10:44, péntek | Bulvár

Állományba vett egy kutyát az OMSZ

Karlovitz Brúnó szolgálati igazolványt is kapott.

2022. December 02. 09:10, péntek | Bulvár

Több millió dollárra perli egy floridai nő a gyártót, mert nem készül el időben a mikrós sajtos tészta

Ötmillió dollárt követel egy floridai nő a Kraft élelmiszeripari vállalattól, mert állítása szerint nem lehet a csomagoláson feltüntetett 3,5 perc alatt elkészíteni a cég által forgalmazott sajtos tésztát.

2022. November 30. 09:04, szerda | Bulvár

Hatalmas összegű gyerektartást fizet Kanye West

Havi 200 ezer dolláros (78,4 millió forint) gyerektartást kell Kanye West amerikai rappernek fizetne - áll az ítéletben, melyet a zenész és volt felesége, Kim Kardashian valóságshow-szereplő válásakor hoztak.

2022. November 29. 09:32, kedd | Bulvár

Brutális baleset - Hosszában átszúrta a Suzukit a sorompó, esélye sem volt a sofőrnek

Pusztaszabolcs és Szabadegyháza közötti összekötő úton történt baleset kedden reggel, megdöbbentő képek érkeztek a helyszínről.