Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2024. Július 25. 14:22, csütörtök | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Három éve 100 millió forintból újították fel, most eladnák a döbröntei turistaházat

Három éve 100 millió forintból újították fel, most eladnák a döbröntei turistaházat

A mai képviselő-testületi ülés tárgyalta Pápa Város Önkormányzata tulajdonában lévő döbröntei turistaház értékesítését. 168 milliót kérnének érte.

Grőber Attila és Süle Zsolt ellenzéki képviselők az üzemeltetés tapasztalatairól, és a felújítás óta eltelt időszakról kérdezték Áldozó Tamás polgármestert, tekintettel arra, hogy a 2021-ben lezárult, 94 millió forintból megvalósult fejlesztés kapcsán nagyratörő tervei voltak a városvezetésnek, a turistaház üzemeltetése kapcsán.

Áldozó Tamás polgármester az ülésen elmondta, mindössze egyetlen iskolai csoport kérte az üdülő szolgáltatásait, ahhoz, hogy a piaci igényeknek megfelelően és profitábilisan lehessen működtetni a turistaházat, további jelentős beruházásokra lenne szükség. Fel kellene újítani a malomépületet, és egy rendezvényhelyszínre is mutatkozna igény. Ezek pedig olyan tételek, amelyekre az önkormányzatnak belátható időn belül nem lesz forrása, ezért szeretnék értékesíteni az ingatlant. Továbbá bérleti szerződés keretében üzleti vállalkozás is üzemeltette a szálláshelyet és rendezvényhelyszínt, de az sem tudott profitot realizálni. Áldozó Tamás szerint a költségvetés egyensúlya is megkívánja a turistaház értékesítését.

Grőber Attila szerint fel kell tenni azt a kérdést, hogy 4 évvel ezelőtt jó befektetést kötött-e az önkormányzat, az akkori, közel 100 millió forintos beruházással.

A polgármester szerint az eladással térül meg legjobban az akkori befektetés, mivel annak hiányában nem lehetett volna értékesíteni az ingatlant.

A képviselő-testület 8 igennel, 5 tartózkodás mellett fogadta el a határozati javaslatot.

Fotó: Papa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 07:54, csütörtök | Helyi

Pápai ékszerboltból próbált lopni a két grúz férfi

Egy ajkai ékszerüzletből jelentették a rendőrségnek október 11-én délben, hogy két külföldi férfi az eladó figyelmét elterelve elemelt egy több százezer forint értékű arany nyakláncot, majd Pápán is próbálkoztak.

2024. Október 16. 08:02, szerda | Helyi

Hétvégén rangadót játszik a Perutz!

Az első helyen álló tihanyiak látogatnak a harmadik helyezett pápaiak otthonába.

2024. Október 15. 09:14, kedd | Helyi

Új lendületet adna a belvárosi összefogásnak Grőber Attila

Tegnap késő délután egyeztetett a polgármester a belvárosi üzletek képviselőivel. Grőber Attila támogatásáról biztosította a jelenlévőket, és az adventi időszakra vonatkozó terveit is ismertette.

2024. Október 14. 14:45, hétfő | Helyi

Két vadelütés is történt Pápa térségében a hétvégén

Pápa és Adásztevel, majd pedig Nemesszalók és Külsővat között történt baleset.