Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Hírek

2022. Január 13. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Három és fél év börtönbüntetést kapott a Pápa közelében 11 migránssal elfogott embercsempész

Három és fél év börtönbüntetést kapott a Pápa közelében 11 migránssal elfogott embercsempész

A 23 éves moldáv állampolgárságú férfit 7 évre kiutasították Magyarország területéről.

A Pápai Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt bíróság elé állította azt a 23 éves moldáv állampolgárságú férfit, aki 2021. december 17-én személyautóval akart tizenegy migránst illegálisan Ausztriába juttatni.

A vád szerint az elkövető hajnali négy óra körül a déli határszakasz közelében vette fel kombi típusú személygépkocsijába azt a tizenegy, magát szír állampolgárnak valló személyt, akik előzőleg embercsempészek segítségével jutottak Magyarország területére. A gépkocsiban a migránsok egyike a sofőr mellé ült, míg hatan a jármű hátsó ülésére, négyen pedig a csomagtartóba szálltak be. A férfi a szállítás sikeressége esetén pénzt kapott volna az embercsempészésért. Az elkövető nyugati irányba tartva, reggel nyolc óra körül a Pápa közelében lévő Adásztevelen hajtott keresztül, amikor a gépkocsi műszaki hiba miatt megállt. A migránsok ezt követően gyalog akartak továbbmenni, akiket azonban a kiérkező rendőrök a sofőrrel együtt elfogtak. A Pápai Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki a terhére rótt bűncselekmény elkövetése miatt, és ezért 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 7 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, míg az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést. A bíróság a másodfokú döntés meghozataláig vádlott letartóztatását fenntartotta, mely ellen a terhelt és védője fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 08. 12:13, csütörtök | Helyi

Nem lett új vezetője a Városfejlesztő Kft.-nek

A mai képviselő-testületi ülésen döntöttek zárt ülésen a városatyák a városüzemeltetést végző társaság ügyvezetői posztjának jelöltjeiről, ám négyük közül egyik jelölt sem kapta meg a szükséges többséget.

2023. Június 08. 11:59, csütörtök | Helyi

Lázas készülődés a Fő téren - Pénteken kezdődik a Játékfesztivál!

Felépültek a faházak és a színpad is lassan összeáll, hogy a háromnapos Pápai Játékfesztivál holnapi megnyitására minden a helyére kerüljön.

2023. Június 08. 07:19, csütörtök | Helyi

Fiatalkorú barátnőjének adott drogot, a pápai rendőrök előállították

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Pápai rendőrkapitányságon egy 44 éves helyi lakossal szemben.

2023. Június 07. 10:20, szerda | Helyi

Szidalmazta a szüleit, édesapját meg is ütötte - a pápai rendőrök őrizetbe vették

Egy Pápához közeli kistelepülésen élő sértett értesítette 2023. június 5-én a rendőrséget arról, hogy a vele és férjével együtt élő fiuk agresszívan viselkedik, folyamatosan szidalmazza őket és az édesapját arcon is ütötte.