Városlista
2022. május 17, kedd - Paszkál

Hírek

2022. Január 13. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Három és fél év börtönbüntetést kapott a Pápa közelében 11 migránssal elfogott embercsempész

Három és fél év börtönbüntetést kapott a Pápa közelében 11 migránssal elfogott embercsempész

A 23 éves moldáv állampolgárságú férfit 7 évre kiutasították Magyarország területéről.

A Pápai Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt bíróság elé állította azt a 23 éves moldáv állampolgárságú férfit, aki 2021. december 17-én személyautóval akart tizenegy migránst illegálisan Ausztriába juttatni.

A vád szerint az elkövető hajnali négy óra körül a déli határszakasz közelében vette fel kombi típusú személygépkocsijába azt a tizenegy, magát szír állampolgárnak valló személyt, akik előzőleg embercsempészek segítségével jutottak Magyarország területére. A gépkocsiban a migránsok egyike a sofőr mellé ült, míg hatan a jármű hátsó ülésére, négyen pedig a csomagtartóba szálltak be. A férfi a szállítás sikeressége esetén pénzt kapott volna az embercsempészésért. Az elkövető nyugati irányba tartva, reggel nyolc óra körül a Pápa közelében lévő Adásztevelen hajtott keresztül, amikor a gépkocsi műszaki hiba miatt megállt. A migránsok ezt követően gyalog akartak továbbmenni, akiket azonban a kiérkező rendőrök a sofőrrel együtt elfogtak. A Pápai Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki a terhére rótt bűncselekmény elkövetése miatt, és ezért 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 7 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, míg az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést. A bíróság a másodfokú döntés meghozataláig vádlott letartóztatását fenntartotta, mely ellen a terhelt és védője fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 09:09, kedd | Helyi

Figyelmeztet a rendőrség: Legyen körültekintő, ha az interneten vásárol!

Egy webáruházból rendelt a sértett, de nem érkezett meg az előre kifizetett termék. A pápai rendőrök óvatosságra intik az online vásárlókat.

2022. Május 17. 07:36, kedd | Helyi

Eltett egy pénzzel teli tárcát, vádat emeltek ellene

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 60 éves férfival szemben, aki 2022. január 1-jére virradóra, zsebre tett egy pápai szórakozóhelyen elhagyott pénzzel teli tárcát.

2022. Május 17. 07:34, kedd | Helyi

Összeveszett a boltossal, tört, zúzott

2022. Május 16. 09:08, hétfő | Helyi

Gyermekrajzokat díjaztak

Közlekedésbiztonsági témájú rajzokat értékeltek a pápai rendőrök.