Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Szeptember 24. 09:23, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Harminc fok lesz szeptember utolsó hetében

Harminc fok lesz szeptember utolsó hetében

Harminc fok körüli meleg várható jövő héten, vagyis szeptember utolsó hetében is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében azt írta: hétfőn az északkeleti országrész kivételével - a változó felhőzet mellett - hosszabb időre kisüt a nap. Estig csapadék nem valószínű, de este nyugaton már zápor, zivatar kialakulhat. Többfelé megerősödhet, északnyugaton néhol viharossá is fokozódhat a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 23 és 28 Celsius-fok között várható, északkeleten lehet kissé hűvösebb. Kedden délelőtt többfelé, délután már csupán a Tiszántúlon valószínű záporeső, zivatar. A nappali órákban 21-27 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Szerdán sok napsütésre van kilátás, csapadék nem várható. Az élénk déli szél a Dunántúlon megerősödhet, a Fertő-tó környékén viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 8-14, ugyanakkor a Dunántúlon 15-17 fok várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-29 fok között alakul. Csütörtökön túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő várható. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon olykor megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, Dunántúlon viszont akár 15-18 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 27-31 fok között alakul. Pénteken és szombaton derült, csapadékmentes időre van kilátás olykor megélénkülő déli széllel. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-17 fok körül várható, míg a hőmérséklet maximuma több helyen elérheti a 32 fokot is.

Vasárnap már kevesebb napsütésre lehet számítani, erősen megnövekszik a felhőzet. Szórványosan záporeső, zivatar kialakulhat. A déli, majd északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik, zivatar környezetében esetleg viharossá is fokozódhat. A leghidegebb órákban a hőmérséklet 12-18 fok körül várható, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 24-30 fok között alakul - olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.