Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. November 09. 16:27, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hamarosan érkeznek a szemétcsekkek

Hamarosan érkeznek a szemétcsekkek

A szemétszállítást áprilisban központosították, azóta viszont a létrehozott társaság képtelen számlázni a lakosságnak. Sokan attól tartottak, hogy egyben kell kifizetni az elmaradt díjakat.

Jönnek a számlák

Mészáros Csaba, a Közszolg Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a fent említett Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. a nyár végén kereste meg a közszolgáltatókat - így a pápait is - azzal, hogy az idei évre egyfajta bérmunkában végezzék el a számlák legyártását és kiküldését - mondta el az ügyvezető.

Magyarán mivel a központilag létrehozott társaság rendszere egyelőre képtelen volt felállni, most visszadobja a labdát és a helyi cégek az NHKV helyett küldik ki a számlákat, egyfajta bérmunkaként. A számlák tartalmát és a fizetési ütemezést az NHKV Zrt. határozza meg.

Nem egyszerre kell kifizetni

Mészáros Csabától megtudtuk, a jelenlegi helyzet szerint a második és a harmadik negyedévre vonatkozó számlákat november végén, december elején kapják meg azok, akik eddig is negyedéves elszámolásban voltak. Akik havi bontásban kapták a számlákat, azok három számlát fognak egyszerre megkapni. A fizetési ütemezése a negyedéveseknek két külön hónapra fog esni, a havi elszámolású ügyfeleknek pedig egyszerre két számlát kell fizetniük addig, amíg utol nem éri magát a rendszer. A 2017. évi számlákat feltehetően már az NHKV fogja kibocsátani - mondta el Mészáros Csaba.

Több százan fizették a díjat számla nélkül is

Mindenkinek ugyanazzal a fizetési móddal kell fizetni, amivel eddig is tette. Aki átutalással fizette a számlákat korábban, annak arra kell figyelnie, hogy ne a Közszolg Kft., hanem az NHKV Zrt. számlaszámára utalja a fizetendő összeget. Több száz olyan ügyfél van, aki megbízást adott a bankjának és annak ellenére is fizette a díjat, hogy nem kapott számlát a szemétszállításról. Nekik túfizetésük keletkezett. Ezt az összeget a Közszolg nem utalhatja tovább az NHKV-nak, ezért visszafizeti az ügyfélnek, akinek újra be kell fizetnie a központi cégnek. Mészáros Csaba hozzátette, mindenkit levélben tájékoztatnak, akinek túlfizetése van és részletesen leírják a teendőket.

A lista kép illusztráció (mno.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.