Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Május 31. 09:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Kisalföld

Hamarosan elkészül a 83-as főút győri bevezető szakaszának négysávosítása

Hamarosan elkészül a 83-as főút győri bevezető szakaszának négysávosítása

Bő egy hónap múlva készül el a 83-as főút győri bevezető szakaszának négysávosítása. Addig még azonban lesznek forgalomkorlátozások.

A 83-as főút egy kilométeres győri bevezető szakaszának bővítése tavaly szeptember óta zajlik. A beruházás első ütemében a Metro áruház közelében lévő két autópálya-lehajtónál épült meg egy-egy turbókörforgalom, a közöttük lévő szakaszt pedig négysávosították. Ezeket karácsony előtt adták át a közlekedőknek.

Az elmúlt hónapokban a Mérföldkő utcáig – a volt Bricostore áruházig – tartó szakasz kétszer kétsávossá bővítésének munkálatai zajlottak. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) a Kisalföld kérdésére összegezte a kivitelezés jelenlegi állását. Eszerint a Mérföldkő utcánál a körforgalom elkészült, amelyet az autósok terelések között használhatnak. A rázópadka betonozása megtörtént, a hiányzó terelőszigetek és a középső gömbsüvegsor építése folyamatban van.

A kivitelezőknek lesz dolguk a következő időszakban is. A teljes szakaszon ki kell alakítaniuk a portálok betonfelületeinek sóvédelmét. Emellett kiépítik a Zsigmond király úti árkot és a hozzá kapcsolódó olajfogó műtárgyat. A kötőréteg-terítés már befejeződött, a kétszer kétsávos szélesítésben a kopóréteg terítése pedig a héten kezdődik meg. A NIF felhívta a figyelmet arra, hogy júniusban a befejező munkák – kopóréteg- és portálépítés, burkolatjelfestés, táblázás, füvesítés, árokprofilozás, burkolás – elvégzése miatt további forgalomkorlátozásokra kell számítani. A szakemberek jelenleg azzal számolnak, hogy a beruházás júliusban befejeződik.

Zajlik a teljes szakasz megépítésének előkészülete

A 83-as főút nemcsak Győr határában, hanem onnan egészen Pápáig kétszer kétsávos lesz. A NIF lapunkat arról tájékoztatta, hogy ezen szakasz esetében jelenleg a kiviteli tervek készítésére vonatkozó közbeszerzési eljárás, a kisajátítandó ingatlanok értékbecslése és azok megvásárlása, valamint a régészeti terepbejárások zajlanak. A tervezési közbeszerzés sikeres lezárását és a tervek elkészítését követően írhatják ki a kivitelezésre vonatkozó tendert.

Fotó: Kisalföld.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.