Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Március 27. 16:00, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Halálosan megfenyegette édesanyját és nevelőapját egy szobi férfi

Halálosan megfenyegette édesanyját és nevelőapját egy szobi férfi

Befejezték a rendőrök annak a 40 éves szobi férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint szóváltást követően megöléssel fenyegette meg nevelő apját és édesanyját.

A nyomozók a férfitől egy házilag készített kispuskát, hangtompítót, valamint 185 töltényt foglaltak le.

A kétségbeesett 59 éves szobi édesanya még 2021. október 22-én délután hívta a központi segélyhívót, mivel fia fegyverrel fenyegette és le akarta lőni őt és élettársát. A járőrök a helyszínen elfogták, majd előállították a 40 éves férfit – közölte a rendőrség.
A házkutatás során egy gyári elemek felhasználásával házilag készített, két darabra szétszerelt, hangtompítós kispuskát, illetve 185 töltényt találtak az egyenruhások.

Az igazságügyi fegyverszakértő megállapította, hogy a kispuska jelenlegi, szétszerelt állapotában is lőfegyvernek minősül, a 185 töltény céllövő és vadásztöltény, ami lőszernek tekintendő. A lefoglalt házi készítésű kispuskára a vonatkozó jogszabályok értelmében nem adnának ki engedélyt, a hangtompító tartását szintén engedélyhez kötik, amivel az elfogott férfi nem rendelkezett.

A munkanélküli férfi kihallgatásakor beismerte a terhére rótt bűncselekményt, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Vallomásában sajátjának mondta a lefoglalt lőfegyvert és a töltényeket. Állítása szerint a felét ő csinálta, a másik felét egy külföldi kocsmában vásárolta évekkel azelőtt. Azt sem tagadta, hogy nincs fegyvertartási engedélye, és arról is beszélt, azért mondta szüleinek, hogy megöli őket, mert hirtelen felindulásból, nem tudott mást mondani, egyiküket sem akarta bántani. Alkoholista, munkanélküli életmódja állandó vitatéma közte és nevelő apja között, akinek nem tetszik semmittevése – részletezte a rendőrség.

A váci kapitányság a férfival szemben lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Címkék: fegyver, fenyegetés, Szob

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.