Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. November 10. 18:07, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Halálos születésnapi ajándékot adott apósának

Halálos születésnapi ajándékot adott apósának

Fagyállót ivott és meghalt egy szarvasi férfi. A folyadékot születésnapi ajándéknak csomagolva kapta a vejétől, aki azt hitte, nem derül ki, ha megmérgezi apósát. A Békés megyei rendőrök azonban kinyomozták, mi történt.

Sörösüvegbe töltött, ajándékként kapott folyadéktól lett rosszul szeptember 14-én reggelre egy szarvasi férfi. A felesége mentőt hívott hozzá, kórházba vitték, ahol szeptember 26-án meghalt.

Kiderült, hogy fagyállót ivott, azt csomagolta be neki valaki úgy, mintha a születésnapjára készült ajándék lett volna. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói kiderítették, hogy hogyan került hozzá a mérgező anyag és november 8-án elfogták és előállították az elhunyt férfi vejét – közölte a rendőrség.

A 35 éves szentesi férfi kihallgatásán elismerte, hogy zavarta apósa alkoholista életmódja, és eldöntötte, hogy valahogy eltávolítja őt a családból. Azt gondolta, ha megmérgezi, az nem derül ki, ezért egyik ismerősétől kért fagyállót, beletette egy csatos sörösüvegbe és a palackot becsomagolta.

Egy cédulára ráírta, hogy születésnapja alkalmából fogadja szeretettel, majd két keresztnévvel alá is írta a jókívánságot. Miután elkészült a csomag, elment az apósához és átadta neki azzal, hogy az ajándék a postaládája előtt volt, ő csak felvitte a lépcsőházból, ha már meglátta, hogy ott van.

Másnap hívta a felesége szüleit, érdeklődött a hogylétük felől és az anyósa rögtön mondta neki, hogy a férje rosszul lett és kórházba került. A férfi azt állítja, ekkor már megbánta, amit tett, szerette volna, hogy a felesége édesapja meggyógyuljon, de tizenkét nap múlva meghalt.

A 35 éves szentesi férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.