Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Március 07. 19:22, szombat | Helyi
Forrás: police.hu, omegahirek.hu

Halálos diszkóbaleset a döbröntei úton

Halálos diszkóbaleset a döbröntei úton

Járművezetés ittas állapotban elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy 19 éves malomsoki férfi ellen. Az áldozat születésnapját ünnepelték volna a fiatalok.

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt 2015. március 7-én 1 óra 10 perc körüli időben a 83-as számú főútat Gannával és Döbröntével összekötő 84102-es út 2. kilométerszelvényében. Eddig tisztázatlan körülmények között a Pápa irányából Döbrönte felé tartó személygépkocsi malomsoki vezetője az egyenes útszakaszon elveszítette uralmát a jármű felett. Az autó megcsúszott, majd az úttest mellett található árokba sodródott, ahol egy korábban kivágott fa csonkjának ütközött, majd megpördült és korábbi haladásával ellentétes irányban, a bal oldalán állt meg. Az elvégzett helyszíni szemle többek között megállapította, hogy a járműben ülők egyike sem használt biztonsági övet, továbbá megalapozott a gyanú arra vonatkozóan, hogy a sofőr szeszes italtól befolyásolt állapotban vezette a járművet. Az autót vezető 19 éves malomsoki férfit és a mellette helyet foglaló, 19 éves balatonalmádi illetőségű nő a baleset során megsérült, őket a mentőszolgálat elszállította. A gépjármű hátsó ülésén utazó 19 éves pápai férfi a baleset következtében a helyszínen életét vesztette.

Az áldozat születésnapját ünnepelték volna

Az omegahirek.hu úgy tudja,hogy a balesetet okozó fiú és szintén 19 éves barátnője Döbröntén egy buliban töltötték az estét. Az éjszaka közepén jutott eszükbe pápai barátjuk, aki éppen most a hétvégén töltötte be tizenkilencedik életévét. Rávették a fiút, hogy csatlakozzon hozzájuk és ünnepeljék egy együtt a döbröntei buliban a születésnapját. Ők majd érte mennek. Pápán a fiú beszállt az autóba, a hátsó ülésre. Amikor az ütközés bekövetkezett, a fiú a hátsó ülésről az ablakon át kirepült az autóból. A fiatalok Pápáról kiérve rákanyarodtak a Döbröntére vezető útra, alig pár száz métert tettek meg, amikor megtörtént a végzetes ütközés.

A portál információi szerint a két elöl ülő fiatal ki tudott szállni az összeroncsolódott járműből. Keresték a barátjukat is, de sehol sem találták. Gyalog indultak tovább, miközben hívták a rendőrséget és a mentőket. A halott fiúra a helyszínelők találtak rá az összetört autó roncsa alatt. Pápai tűzoltók speciális emelőpárnával tudták csak kiszabadítani.

Az omegahirek Tóta Tamástól, a veszprémi mentőállomás vezetőjétől megtudta, az áldozat megmentésére esély sem volt. Olyan élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett, hogy az ütközés pillanatában azonnal meghalhatott. Egy 19 éves lány súlyos kulcscsonttörést szenvedett, egy 19 éves fiú könnyű zúzott sérülésekkel úszta meg a balesetet. Őket a mentők a veszprémi kórházba szállították.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

Fotó: VMRFK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.