Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Június 24. 14:46, szerda | PR
Forrás: (x)

Haladnak a fejlesztések Zalakaroson

Haladnak a fejlesztések Zalakaroson

Haladnak a Termáltó és Ökopart beruházása Zalakaroson

A Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése funkciójú beruházás valósul meg az Új Széchenyi Terv Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében 322 000 000 Ft összegű támogatásból „Termáltó és Ökopart” címen, NYDOP-2.1.1/F-12-2012-0005 azonosító számú projektként.

Közel huszonhétmillió látogatót fogadott az elmúlt ötven esztendő alatt Zalakaros, amely méltó bizonyítéka annak a tudatos településépítő koncepciónak, amely fél évszázada jellemezi a dél-zalai fürdővárost. Ezzel a lenyűgöző statisztikai adattal kezdődött az a sajtótájékoztató a Hotel Karos Spa dísztermében, ahol a város polgármestere, Novák Ferenc és Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester a régmúlt eredményei mellett az elmúlt néhány év fejlesztéseit is sorra vette.

Zalakaros neve a kezdetektől szorosan összefonódott a magas színvonalú gyógy- és wellness szolgáltatásokkal, az önkormányzat azonban folyamatosan azon dolgozik, hogy új látványosságokkal és kikapcsolódási lehetőségekkel csalogasson minél szélesebb közönséget a településre. Ennek a tervnek egyik lényeges eleme az elmúlt időszak egyik legnagyobb beruházása. A fejlesztés a gyógyfürdő elfolyó termálvizének hasznosítását célozza meg, egy varázslatos tó létrehozásával és az állóvíz mellett a környék egyedülálló természeti értékeit bemutató ökopart és látogatóközpont kialakításával, ahol csúszdarendszer, pihenőterek, sétányok és egyéb látványosságok fogadják a turistákat.

Az 1,3 hektáros tó ¬– amelynek kialakításához közel 10 ezer köbméter földet mozgattak meg az erőgépek – a Dísz tér felől kiépített sétányon közelíthető meg, amelynek oldalán rekreációs és kondicionáló park létesül, a park bejáratánál látogatóközpont épül. A projekt első szakasza befejeződött, a másodikon folyamatosan dolgoznak a szakemberek, várhatóan ez év őszén véget is érnek a munkálatok. A látogatóközpontban az ország legmagasabb, 21 méter magas szárazcsúszdáját vehetik majd birtokba a vendégek, a 73 méteres pályahosszt elérő Turbó és a 21 méteres Kamikaze csúszdapálya bizonyára sok örömet okoz majd a családoknak.

Az önfeledt kikapcsolódás mellett az ismeretszerzésre is komoly hangsúlyt fektetett az önkormányzat, hiszen a parkban kész útitervvel várják a vendégeket. A tematikus sétán a kicsik és a felnőttek a természet hangjait tanulmányozhatják a Hangok Pavilonjában, a Labirintusban a Föld kőzeteit vizsgálhatják, a Fények meditációs terében a Föld és a Nap mozgását vehetik szemügyre, a gyermekek pedig a Meseparkban játszhatnak a regényekből, rajzfilmekből is ismert állatokkal. Emellett a kis-balatoni, balatoni élővilág őshonos, védett természeti értékeivel is megismerkedhetnek azok, akik a fürdővárosban töltenek el néhány kellemes napot. A legújabb beruházásoknak köszönhetően Zalakaros a Balaton régió egyetlen négy évszakos családi fürdőjévé vált, amely folyamatosan várja a látogatókat.

Címkék: Zalakaros

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.