Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2019. Április 12. 12:47, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Fotó: Molnár Márk

Hadházy Ákos Pápán: Az uniós források mai formájukban inkább ártanak az országnak

Hadházy Ákos Pápán: Az uniós források mai formájukban inkább ártanak az országnak

Az európai ügyészségért gyűjtött aláírásokat Hadházy Ákos országgyűlési képviselő Pápán, az MSZP, a DK és a Jobbik helyi szervezeteinek támogatásával.

Az eseményen elsőként Kovács József szocialista önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket és a sajtó képviselőit, majd Grőber Attila azólt röviden. Úgy fogalmazott, hogy Magyarországon egy új kiegyezésre van szükség, egyrészt a pártok között, másrészt a pártok és az emberek között, harmadrészt pedig az alkotmányos garanciák visszaállításában.

Hadházy Ákos azt mondta, az országot járva azt tapasztalja, hogy nem igaz az, hogy a magyar emberek félnek és az sem, hogy a magyarokat nem érdekli a korrupció. - Az európai ügyészség létrehozáásáért és a korrupció ellen zajló aláírásgyűjtés meghaladta az ötszázezres számot. Mindezt minimális pénzből és erőforrásból, csak a magyar emberek lelkesedéséből sikerült elérni, ami egy hatalmas dolog - fogalmazott a független országgyűlési képviselő.

Az uniós választásokkal kapcsolatban elmondta, bízik abban, hogy az ellenzéki pártok kampányuk során támogatni fogják az aláírásgyűjtést aktivistáikkal. Ugyanakkor hangsúlyozta, az aláírásgyűjtés nem egy kampányesemény, hanem egy nyomásgyakorlás a kormányra, egy "félmilliós tüntetés". Az európai ügyészséget ki kell kényszeríteni. Számtalan példát lehet elmondani, hogy a magyar kormány mire használja az uniós pénzeket: leginkább saját sleppjének, zsoldosainak a kifizetésére, ezért elmondható, hogy nagy átlagban az uniós források inkább ártanak az országnak, mint hogy segítenének - mondta a politikus, aki ugyanakkor nem szeretné, ha elzárnák ezt a csapot, hanem azt akarja elérni, hogy a kormány ne tudja saját embereinek a kifizetésére büntetlenül felhasználni a pénzeket. Május végéig 1 millió áláírás összegyűjtése a cél, amely van annyira magas szám, hogy kormány ne mondhassa, hogy a magyarok nem akarják az európai ügyészséget - tette hozzá a képviselő.

Hadházy Ákos cáfolta, hogy az unós ügyészség Magyarország szuverenitását venné el, hiszen azt követően is magyar rendőrök és ügyészek nyomoznának, viszont Polt Péter legfőbb ügyész nem tudná leállítani a nyomozásokat.

A politikus örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy úgy tűnik, Pápán is együtt fognak működni az önkormányzati választásokkor az ellenzéki pártok, a DK-tól az MSZP-n át a Jobbikig.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 20:45, szombat | Helyi

17 éves pápai lányt keres a rendőrség

Ha valaki látta a képen látható lányt, értesítse a rendőrséget.

2022. Január 22. 11:04, szombat | Helyi

Magyarország kormánya a pápai kastélyban készült fotóval köszönti a magyar kultúrát

Magyarország kormányának közösségi oldala is megemlékezett a magyar kultúra napjáról. A posztban szereplő fotók között felbukkan az Esterházy-kastély zöld szalonja is.

2022. Január 22. 09:59, szombat | Helyi

Havazik Pápán, 8-10 centiméter friss hó hullott

2022. Január 21. 13:39, péntek | Helyi

Megérkeztek az első kövek a Kossuth utca burkolásához

Mint ismeretes, az elmúlt héten újra munkagépek és építőmunkások jelentek meg a város sétálóutcáján, hogy folytassák annak megújítását.