Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. November 21. 15:32, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ha adventi hangulatra vágyik... - Irány a Pannonia Reformata!

Ha adventi hangulatra vágyik... - Irány a Pannonia Reformata!

Pápán a karácsonyi fényeket sem kapcsolják fel idén az energiaválság miatt, egyetlen kis sziget várja a belvárosban a karácsonyra várakozókat, a Pannonia Reformata Múzeum és Kávézó hangulatos udvara.

Az Ótemplomban található "Hajlék az örökkévalóságban" című kállításunk egy részletét, üzenetét visszük ki az udvarra, ezzel ajándékozva meg a hozzánk érkező látogatókat. Az idei rendhagyó adventben rendhagyó ünnepi díszbe öltöztetjük udvarunkat. Nem a fények és a csillogás kapja a hangsúlyt, henem sokkal inkább az üzenet. Kövessük a betlehemi csillagot! Azt szeretnénk bemutatni, hogy az ünnepi várakozás és felkészülés nem pénz és külső csillogás kérdése. A saját gyűjtésünk és kézi munkánk által, függetlenítve magunkat az energiaáraktól, szívvel-lélekkel kreativitással hozunk létre egy ünnepi közösségi téret. Felhívásunk így szól: Gyújtsunk fényt közösen! Szeretnénk, ha az udvarba betérők hoznának magukkal egy-egy szál gyertyát vagy mécsest és közösen világítanánk meg Karácsony ünnepének eredetét, az első Karácsony történetét. A külső installáció a teremtéstörténettől indulva a betlehemi jászolig vezet bennünket - mondta el hírportálunknak Halászné Kapcsándi Szilvi.

A Pannonia Reformata Múzeum vezetője hozzátette, ezenkívül a kávézóban naponta forró téli italokkal, a múzeumi ajándékboltban adventi termékekkel várják a látogatókat. Minden adventi hétvégén, szombaton és vasárnap 15-20 óráig kézműves ajándékok és termékek vására is lesz a hangulatos udvarban.

Az Adventi Udvar november 26-tól nyílik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk