Városlista
2023. december 2, szombat - Melinda

Hírek

2022. November 21. 15:32, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ha adventi hangulatra vágyik... - Irány a Pannonia Reformata!

Ha adventi hangulatra vágyik... - Irány a Pannonia Reformata!

Pápán a karácsonyi fényeket sem kapcsolják fel idén az energiaválság miatt, egyetlen kis sziget várja a belvárosban a karácsonyra várakozókat, a Pannonia Reformata Múzeum és Kávézó hangulatos udvara.

Az Ótemplomban található "Hajlék az örökkévalóságban" című kállításunk egy részletét, üzenetét visszük ki az udvarra, ezzel ajándékozva meg a hozzánk érkező látogatókat. Az idei rendhagyó adventben rendhagyó ünnepi díszbe öltöztetjük udvarunkat. Nem a fények és a csillogás kapja a hangsúlyt, henem sokkal inkább az üzenet. Kövessük a betlehemi csillagot! Azt szeretnénk bemutatni, hogy az ünnepi várakozás és felkészülés nem pénz és külső csillogás kérdése. A saját gyűjtésünk és kézi munkánk által, függetlenítve magunkat az energiaáraktól, szívvel-lélekkel kreativitással hozunk létre egy ünnepi közösségi téret. Felhívásunk így szól: Gyújtsunk fényt közösen! Szeretnénk, ha az udvarba betérők hoznának magukkal egy-egy szál gyertyát vagy mécsest és közösen világítanánk meg Karácsony ünnepének eredetét, az első Karácsony történetét. A külső installáció a teremtéstörténettől indulva a betlehemi jászolig vezet bennünket - mondta el hírportálunknak Halászné Kapcsándi Szilvi.

A Pannonia Reformata Múzeum vezetője hozzátette, ezenkívül a kávézóban naponta forró téli italokkal, a múzeumi ajándékboltban adventi termékekkel várják a látogatókat. Minden adventi hétvégén, szombaton és vasárnap 15-20 óráig kézműves ajándékok és termékek vására is lesz a hangulatos udvarban.

Az Adventi Udvar november 26-tól nyílik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 01. 12:52, péntek | Helyi

Átadták a pápai tűzoltóparancsnokság megújult épületét

Az épület nyílászáróit kicserélték, valamint teljes körűen szigetelték, összesen 240 millió forintból.

2023. December 01. 10:58, péntek | Helyi

A pápai Farkas Johanna két tervező különdíját is megkapta a WTM döntőjében

A World TOP Model Hungary modellfelfedező versenyén két különdíjat is kapott a pápai lány.

2023. December 01. 10:16, péntek | Helyi

December 7-én az ajándék és édességkereskedőket ellenőrzi a NAV Pápán!

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. december 4. és 8. között az alábbi járásokban ellenőrzik az ajándék- és édességkereskedőket:

2023. November 30. 21:57, csütörtök | Helyi

14:0-ra győzött a Perutz!

A Csetény együttesét győzte le nagy arányban a Pápa, a Veszprém vármegyei Magyar Kupa harmadik fordulójában.