Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2022. November 21. 15:32, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ha adventi hangulatra vágyik... - Irány a Pannonia Reformata!

Ha adventi hangulatra vágyik... - Irány a Pannonia Reformata!

Pápán a karácsonyi fényeket sem kapcsolják fel idén az energiaválság miatt, egyetlen kis sziget várja a belvárosban a karácsonyra várakozókat, a Pannonia Reformata Múzeum és Kávézó hangulatos udvara.

Az Ótemplomban található "Hajlék az örökkévalóságban" című kállításunk egy részletét, üzenetét visszük ki az udvarra, ezzel ajándékozva meg a hozzánk érkező látogatókat. Az idei rendhagyó adventben rendhagyó ünnepi díszbe öltöztetjük udvarunkat. Nem a fények és a csillogás kapja a hangsúlyt, henem sokkal inkább az üzenet. Kövessük a betlehemi csillagot! Azt szeretnénk bemutatni, hogy az ünnepi várakozás és felkészülés nem pénz és külső csillogás kérdése. A saját gyűjtésünk és kézi munkánk által, függetlenítve magunkat az energiaáraktól, szívvel-lélekkel kreativitással hozunk létre egy ünnepi közösségi téret. Felhívásunk így szól: Gyújtsunk fényt közösen! Szeretnénk, ha az udvarba betérők hoznának magukkal egy-egy szál gyertyát vagy mécsest és közösen világítanánk meg Karácsony ünnepének eredetét, az első Karácsony történetét. A külső installáció a teremtéstörténettől indulva a betlehemi jászolig vezet bennünket - mondta el hírportálunknak Halászné Kapcsándi Szilvi.

A Pannonia Reformata Múzeum vezetője hozzátette, ezenkívül a kávézóban naponta forró téli italokkal, a múzeumi ajándékboltban adventi termékekkel várják a látogatókat. Minden adventi hétvégén, szombaton és vasárnap 15-20 óráig kézműves ajándékok és termékek vására is lesz a hangulatos udvarban.

Az Adventi Udvar november 26-tól nyílik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 13:31, vasárnap | Helyi

Rálőtt egy kismacskára, állatkínzás miatt kell felelnie a 26 éves pápai lakosnak

A nagyteveli sértett 2022. szeptember 5-én délután tett feljelentést a Pápai Rendőrkapitányságon amiatt, hogy előző este lövések hangját hallotta, majd másnap hajnalban a teraszán megsebesítve talált rá a kölyök macskájára.

2022. November 27. 11:27, vasárnap | Helyi

72 gyorshajtót kapcsoltak le a rendőrök megyénkben

Drónról ellenőrizték a forgalmat a rendőrök.

2022. November 25. 17:14, péntek | Helyi

Hónapokig zaklatta volt élettársát

A rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki hónapokon keresztül zaklatta a volt élettársát.

2022. November 25. 15:07, péntek | Helyi

Azt hitte, hogy a saját netbankját használja a pápai sértett, 100 ezer forinttal károsították meg

A rendőrség óvatosságra inti a netbankok használóit.