Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. December 05. 08:31, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ha a belvárosba jön, ki ne hagyja a Pannonia Reformata udvarát

Ha a belvárosba jön, ki ne hagyja a Pannonia Reformata udvarát

Péntekenként a Kossuth utcát és a belvárosi üzleteket ajánljuk, szombatonként a Pannonia Reformatát, vasárnap pedig az Esterházy-kastély udvarát azoknak, akik adventi programokra vágynak.

Így a hétvége (pénteket is ideértve) minden napjára jut program, az adventi ráhangolódás időszakában. Sok szó esik az üzletek pénteki hosszabb nyitva tartásáról, és arról, hogy idén a Kossuth utcán is várják programokkal az embereket péntekenként, és a vasárnapi kastélyudvari eseményekről is írtunk már, de talán kevesebb szó esett a Pannonia Reformatáról, pedig a Fő utcán mesés környezet, kézműves vásár és számos program is várja a látogatókat.

- "Nagy örömet hirdetek" - Lukács evangéliumának ezen igeszakaszát választottuk az idei adventi programjaink mottójául, az adventi udvarunk megjelenésében pedig a régi idők karácsonyának meghittségét szeretnénk megidézni, mindezt pedig közösségi összefogással valósítottuk meg - mondta el korábban hírportálunknak Halászné Kapcsándi Szilvia, a múzeum vezetője.

Már a kapualjban egy fotóalbum várja a látogatókat, amely a régi idők karácsonyát mutatja be, majd az udvarba belépve gyakorlatilag egy időutazáson vehetünk részt. - A karácsony igazi üzenetét szeretnénk megjeleníteni, vagyis azt, hogy régen jóval egyszerűbb körülmények között, mégis mennyivel meghittebb módon tudták megélni a várakozást és Jézus születésének ünnepét - hangsúlyozta Szilvia.

Több programra is várják az érdeklődőket a múzeumban, lesz kávéházi beszélgetés, ahol idősek mesélnek a régi idők karácsonyairól, szombatonként jótékonysági koncertekkel készülnek az Ótemplomban, az udvarban pedig szombatonként és vasárnaponként adventi kézműves vásár várja az érdeklődőket, de természetesen forraltbor és finom falatok is vásárlolhatók az udvarban.

De nem szaporítanánk tovább a szót, beszéljenek helyettünk Bolla Bernadett csodálatos képei:

A Pannonia Reformata adventi programkínálatát itt találja!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.