Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2023. December 05. 08:31, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ha a belvárosba jön, ki ne hagyja a Pannonia Reformata udvarát

Ha a belvárosba jön, ki ne hagyja a Pannonia Reformata udvarát

Péntekenként a Kossuth utcát és a belvárosi üzleteket ajánljuk, szombatonként a Pannonia Reformatát, vasárnap pedig az Esterházy-kastély udvarát azoknak, akik adventi programokra vágynak.

Így a hétvége (pénteket is ideértve) minden napjára jut program, az adventi ráhangolódás időszakában. Sok szó esik az üzletek pénteki hosszabb nyitva tartásáról, és arról, hogy idén a Kossuth utcán is várják programokkal az embereket péntekenként, és a vasárnapi kastélyudvari eseményekről is írtunk már, de talán kevesebb szó esett a Pannonia Reformatáról, pedig a Fő utcán mesés környezet, kézműves vásár és számos program is várja a látogatókat.

- "Nagy örömet hirdetek" - Lukács evangéliumának ezen igeszakaszát választottuk az idei adventi programjaink mottójául, az adventi udvarunk megjelenésében pedig a régi idők karácsonyának meghittségét szeretnénk megidézni, mindezt pedig közösségi összefogással valósítottuk meg - mondta el korábban hírportálunknak Halászné Kapcsándi Szilvia, a múzeum vezetője.

Már a kapualjban egy fotóalbum várja a látogatókat, amely a régi idők karácsonyát mutatja be, majd az udvarba belépve gyakorlatilag egy időutazáson vehetünk részt. - A karácsony igazi üzenetét szeretnénk megjeleníteni, vagyis azt, hogy régen jóval egyszerűbb körülmények között, mégis mennyivel meghittebb módon tudták megélni a várakozást és Jézus születésének ünnepét - hangsúlyozta Szilvia.

Több programra is várják az érdeklődőket a múzeumban, lesz kávéházi beszélgetés, ahol idősek mesélnek a régi idők karácsonyairól, szombatonként jótékonysági koncertekkel készülnek az Ótemplomban, az udvarban pedig szombatonként és vasárnaponként adventi kézműves vásár várja az érdeklődőket, de természetesen forraltbor és finom falatok is vásárlolhatók az udvarban.

De nem szaporítanánk tovább a szót, beszéljenek helyettünk Bolla Bernadett csodálatos képei:

A Pannonia Reformata adventi programkínálatát itt találja!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 17:25, szerda | Helyi

Megnevezte alpolgármester-jelöltjét Grőber Attila!

Vadász Krisztina lesz Pápa alpolgármestere, ha Grőber Attila megkapja a választók bizalmát a június 9-i önkormányzati választáson.

2024. Május 22. 09:39, szerda | Helyi

3 Kemény Kérdés: Marton Sándor és Molnár István válaszol!

Három kemény kérdést tettünk fel mind a négy polgármesterjelöltnek. Először a független Molnár István, illetve a Mi Hazánk támogatásával induló Marton Sándor válaszait közöljük.

2024. Május 21. 17:59, kedd | Helyi

Grőber Attila: A turizmus és a kultúra területén is kihasználatlanok a város adottságai

Az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, valamint ellenzéki pártok polgármesterjelölte szerint a város egyik kitörési pontja lehetne a turizmus.

2024. Május 21. 14:28, kedd | Helyi

Autóbusz, furgon és személyautó karambolozott Tapolcafőnél

A baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett, de a tűzoltók is dolgoznak a mentés során.