Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2019. Január 15. 09:39, kedd | Belföld
Forrás: Kisalfold.hu

Győri Audi: Megalakult a sztrájkbizottság

Győri Audi: Megalakult a sztrájkbizottság

Hét napon belül akár kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdethetnek a győri Audiban, a bértárgyalások ugyanis – hiába tartanak már hónapok óta – nem vezettek eddig eredményre.

„A szakszervezet bizalmi testülete a munkáltatóval folytatott bértárgyalást eredménytelennek nyilvánította és megalakította a sztrájkbizottságot" – tudatta velünk az AHFSZ. Hozzátéve: a bizalmi értekezlet a sztrájkbizottság tárgyaló csoportját felhatalmazta a tárgyalások folytatására - írja a Kisalföld.

A szakszervezet erről tájékoztatta a vállalatvezetést, amely érdeklődésünkre a hírt szintén megerősítette, a sztrájkbizottság létrejöttét pedig tudomásul vette.

Korábban megírtuk, hogy meglehetősen széles a szakadék a vállalat által ajánlott, illetve a szakszervezet által követelt ajánlatok között.

A felek: Németh Sándor, az Audi Hungária Független Szakszervezet elnöke és a bértárgyaló delegáció pénteken találkozott Achim Heinfling, az Audi Hungária Zrt. igazgatóságának elnökével és dr. Knáb Erzsébet személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági taggal. A téma természetesen a szeptember 24-én megkezdett bértárgyalások voltak.

Már ekkor tudható volt, hogy hétfőn rendkívüli értekezletre és bejelentésre készül az AHFSZ, most már ennek az oka és a tartalma is ismert. Az események innen várhatóan felpörögnek, a történéseket figyeljük és tájékoztatjuk önöket.

Kétórás figyelmeztető sztrájk eddig csak egyszer volt az Audiban – két évvel ezelőtt, s akkor is megrekedt bértárgyalások miatt.

Címkék: audi, sztrájk

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 19:04, csütörtök | Belföld

Halálos késelés miatt emeltek vádat Pest megyében

Vádat emeltek két férfi és egy nő ellen halálos késelés miatt Pest megyében - tudatta a főügyészség közleményben csütörtökön az MTI-vel.

2021. December 02. 17:01, csütörtök | Belföld

Hetven százalékra nőtt az átoltottság

Az egész országban tovább nőtt az átoltottság, melyhez az oltási akció is jelentősen hozzájárult. A jelenleg oltható 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7 százalékos. Az oltatlanokat továbbra is várják az oltópontokon

2021. December 02. 16:06, csütörtök | Belföld

Megkéselte betegtársát a kórház Covid-intenzív osztályán

Átadta az ügyészségnek a nyomozás iratait a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annak a kínai férfinak az ügyében, aki megszurkálta betegtársát a Honvédkórház Covid 2-es intenzív osztályán.

2021. December 02. 15:04, csütörtök | Belföld

Még egy évig pályázhatnak erdőtelepítésre a települések

A Vidékfejlesztési Programban még egy évig pályázhatnak a települések erdőtelepítési támogatásra, miután a pályázatok beadási határidejét 2022. december 31-ig meghosszabbították