Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Április 14. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Gyopáros Alpár: az idén ezer kilométer vidéki út újul meg a Magyar falu programban

Gyopáros Alpár: az idén ezer kilométer vidéki út újul meg a Magyar falu programban

Folytatódik a vidéki utak felújítása, az idén ezer kilométer úthálózat újul meg a Magyar falu programban - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Gyopáros Alpár a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen emlékeztetett arra, hogy a Magyar falu programban 2019 óta több mint háromezer kilométernyi, falvakon átvezető mellékutat újítottak fel.

Ilyen mellékútfejlesztési programra még nem volt példa Magyarországon - tette hozzá.

A kormánybiztos azt mondta, a Magyar falu program elindításával az volt a cél, hogy a mintegy 2900, ötezer lélekszám alatti településen élőkben megerősítsék a hitet: van jövője a magyar falvaknak, érdemes ott maradni, dolgozni, családot alapítani.

Gyopáros Alpár kiemelte, hogy mára minden kistelepülésen érzékelhető a fejlődés: az utak mellett óvodák, iskolák, orvosi rendelők, templomok újulnak meg, vagy épülnek, új közösségi terek jönnek létre.

Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta: a választókerületéhez tartozó települések 370 programelemre hatmilliárd forint támogatást kaptak az elmúlt években a Magyar falu programban, ezt egészítette ki az útfejlesztések 3,8 milliárdos támogatása.

Hozzátette: ezen túlmenően a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 25 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett. A rendszerváltás óta soha ilyen mértékű fejlesztés nem történt a választókerületben, mint az elmúlt öt évben - jelezte Simon Miklós.

Piskolczi Géza, Bököny független polgármestere elmondta, hogy a vármegye határától Balkányig tartó 14 kilométeres út öt szakaszban készült el.

Az 1,5 milliárdos beruházáshoz 1,3 milliárd forint hazai forrást a Magyar falu program keretében biztosítottak, a többi forrást a TOP pályázatán nyerték el az útfejlesztésre - hangzott el az útszakasz átadóján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk