Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Január 15. 09:05, csütörtök | Helyi
Forrás: kisalfold.hu

Gyilkosság Gyarmaton - 2 millió forint a nyomravezetői díj

Gyilkosság Gyarmaton - 2 millió forint a nyomravezetői díj

A gyarmati emberölés gyanúsítottja egy 20-25 év körüli, 160-170 centiméter magas, normál testalkatú férfi.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást indított emberölés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint december 22-én 7 óra 45 perc körül a gyarmati Fő úton lévő családi házba ismeretlen tettes anyagi haszonszerzés céljából hatolt be és a ház pincéjében bántalmazta az ott lakó, 80 éves sértettet. Az életveszélyes sérüléseket szenvedett idős férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, ahol néhány nappal később elhunyt.

Az elkövető egy 20-25 év körüli, 160-170 centiméter magas, normál testalkatú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor egy fekete színű, bélelt kapucnis pulóvert viselt, ami középen végig zipzáros. A pulóver mintázata világos barna színű, 10-15 centiméter nagyságú négyzetek. A belső része világos, szőrme jellegű. A pulóver hasonlít a képen látható felsőruházathoz.

A tettes gyakori szóhasználata megszólításkor: "bátyja".

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon (9024 Győr, Szent Imre út 2-4. szám), vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107-es, illetve 112-es segélyhívó számokon vagy hívja a 06-96/417-329-es telefonszámot.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 2.000.000 (kétmillió) forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során a hatóság rendelkezésére bocsátja. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

A díjkitűzés annak nyilvános visszavonásáig érvényes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék