Városlista
2022. június 29, szerda - Péter, Pál

Hírek

2022. Május 16. 09:08, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Gyermekrajzokat díjaztak

Gyermekrajzokat díjaztak

Közlekedésbiztonsági témájú rajzokat értékeltek a pápai rendőrök.

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett Így közlekedtek Ti! címet viselő közlekedésbiztonsági rajzpályázat díjátadó ünnepségének 2022. május 12-én délután a pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola adott otthont. Az év elején meghirdetett pályázatra alsó és felső tagozatos diákok, valamint óvodások nevezhettek, akiknek a rajzaikon a szabályos és biztonságos közlekedést kellett ábrázolniuk. A különbözőtechnikával készült műveken az óvodások főként közlekedési járműveket jelenítettek meg, míg az általános iskolások különböző közlekedési szituációkat és veszélyhelyzeteket is ábrázoltak, valamint több alkotó kiemelte a biztonsági öv használatának fontosságát, illetve aszabályos kerékpáros és gyalogos közlekedés alapvető szabályait.

A nyolc iskolából és hét óvodából beérkezett több mint kétszáz rajz készítője közül nyolc általános iskolás és 4 óvodás vehetett át tárgyjutalmat a Pápai Rendőrkapitányság munkatársaitól.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 27. 15:03, hétfő | Helyi

Kánikula - Fontos kéréseket intézett a lakossághoz a Pápai Vízmű!

A rendkívüli kánikulai időjárás miatt a Pápai Vízmű Zrt. vízbázisán működő berendezések maximális kapacitással működnek.

2022. Június 27. 14:54, hétfő | Helyi

Rendőrségi tanácsok a kábítószer ellenes világnap alkalmából

Óvatosságra intik a szórakozó fiatalokat a pápai rendőrök.

2022. Június 26. 20:33, vasárnap | Helyi

A környék első Petőfi-bicentenáriumi emlékműve

2022. Június 26. 07:17, vasárnap | Helyi

Múzeumok Éjszakája a magasban

Idén először csatlakozott az országos rendezvénysorozathoz a Pápai Vízmű, amely egy víztorony látogatásra invitálta az érdeklődőket.