Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. November 03. 08:06, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápai Rk.

Gyermekek az idősek biztonságáért

Gyermekek az idősek biztonságáért

Az idősek biztonságos közlekedése volt a témája annak a rajzpályázatnak, amelyet a Pápai Városi Baleset-megelőzési Bizottság és a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum szociális- és idősügyi munkacsoportja hirdetett meg.

Az idősek világnapja alkalmából alsó tagozatos csapatok számára kiírt pályázat díjkiosztó ünnepségének a Pápai Távközlési Nyugdíjas Klub adott helyet. A klubtagok süteménnyel és gyermekverssel köszöntötték a diákokat, míg a Pápai Rendőrkapitányság munkatársa – Müller Alexandra címzetes rendőr főhadnagy – egy Kosztolányi verssel hajtott fejet a szépkorúak előtt. A meghívott gyermekek helyett a klubhelyiségben kiállított alkotásaik beszéltek. A kis művészek rajzban mondták el, hogy miként vigyázhat egy fiatal az idősekre a közúti közlekedés alkalmával. A legtöbb kép középpontjában a nyugdíjasok úttesten történő átkísérése volt, de többen ábrázolták annak fontosságát is, hogy az idős embereket fel kell segíteni a buszra és ott át kell adni az ülőhelyet számukra. A nyertes rajzok készítői az Országos Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából kerékpáros bukósisakot és láthatóságot segítő kiegészítőket kaptak jutalmul, valamint a nyugdíjas klub saját készítésű ajándékkártyával és édességgel köszönte meg a gyermekek munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.