Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Március 31. 19:03, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Gyermek musical a református templomban - Videóval

Gyermek musical a református templomban - Videóval

A pápai református gyülekezet hittanosai és a Pápai Református Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjai egy kislány szemszögéből mutatták be Húsvét történetét.

Márkus Mihály református lelkésztől és egyben a darab társfordítójától megtudtuk, másfél évvel ezelőtt indult el a musical megszervezése. - Ausztriából, a KISI (A Kinder Singen, egy eredetileg katolikus mozgalom, mely gyermekeket próbál rávenni Isten dicsőítésére énekes formában) mozgalomtól jött egy e-mail, melyben olyan gyermekkórusokat kerestek, akik előadnák ezt a darabot. Mivel már akkor is volt gyermekkórusunk, belevágtunk és szép lassan összeállt a dolog.

A Lilli és a hihetetlen visszatérés című musical egy nyolc éves kislány szemszögéből írja le Húsvét történetét. Lilliben annak ellenére, hogy rendszeresen jár templomba, rengeteg kérdés fogalmazódik meg. Egyik éjjel aztán megtörténik vele a csoda és lehet három kívánsága. A kislány egyik kívánsága az, hogy láthassa az igazságot, így visszarepül az időben Jézus korába. Lilli magára ismer hitetlen Tamásban, aki szintén csak akkor hiszi el Krisztus feltámadását, amikor a saját szemével láthatja Őt. A tapasztalatai után végül a kislány azt kívánja, bárcsak minden ember hinne és elhinné a bibliában leírtakat.

Márkus Mihály szerint a gyermekek szemszögén át mi felnőttek is könnyebben megérthetjük Húsvét üzenetét, mivel ők még természetesnek vesznek olyan dolgokat, melyekbe mi már nagyon nehezen tudjuk beleképzelni magunkat. - A musical legfontosabb üzenete az, hogy ez tényleg így történt, erre lehet életet építeni, és ebből tud táplálkozni a jövő is.

A lelkész elmondta továbbá, hogy több mint 30 gyermek szerepelt az előadásban, akik egy nagyon jó csapattá kovácsolódtak és szemmel láthatóan élvezték azt, amit csinálnak.

Részlet a darabból:

Legközelebb június elsején, az ökumenikus napon látható a musical.

Címkék: musical, református

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.