Városlista
2023. szeptember 30, szombat - Jeromos

Hírek

2017. Július 31. 15:36, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Gyerekszereplők érzelmi kihasználásával vádolják Angelina Jolie-t

Gyerekszereplők érzelmi kihasználásával vádolják Angelina Jolie-t

Angelina Jolie visszautasította a vádakat, melyek szerint új filmje szereplőválogatásán érzelmileg kihasználtak kambodzsai árvaházakban és nyomornegyedekben élő gyerekeket.

"Minden a gyerekek biztonsága, kényelme és jó közérzete érdekében történik castingon és a forgatáson is mind a mai napig" - írta az amerikai színésznő és rendező a hétvégén a Huffington Post című laphoz eljuttatott közleményében.

A Vanity Fair című lap a rendezővel készült interjú alapján korábban egy "játékról" számolt be, amelyet Jolie First They Killed My Father című filmjének szereplőválogatásán játszattak el a gyerekekkel Kambodzsában: a főszerepre esélyes gyerekeket arra csábították, hogy vegyenek el pénzt egy asztalról. Később "rajtakapták" őket és elvették tőlük a pénzt, közben figyelve a reakcióikat és arra kérték őket, találjanak ki egy kifogást, miért loptak.

Az újságcikk nyomán heves kritikák érték a produkciót, melyek szerint a szereplőválogatás módszere érzelmileg megalázza és kihasználja a gyerekeket.

A First They Killed My Father című film Loung Ung, a vörös khmerek 1975 és 1978 közötti rémuralmát túlélő kambodzsai emberi jogi aktivista visszaemlékezésein alapszik.

Angelina Jolie és Rithy Panh producer - utóbbi maga is a vörös khmerek rezsimjének túlélője -, közös közleményében azt kifogásolta, hogy a Vanity Fair újságírója kiragadott szituációról írt, az ugyanis egy improvizációs teszt volt, mely a film egy későbbi jelenetére utal.

"A film célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a szörnyűségekre, amelyekkel a gyerekeknek szembe kell nézniük a háborúban" - mondta Jolie. Kiemelte: a szereplőválogatáson végig jelen voltak a szülők vagy gyámok és orvosok is. Ők garantálták azt, hogy "senki semmilyen formában ne sérüljön országa történelme ilyen fájdalmas részének felelevenítése közben".

A filmet, melynek rendezője Angelina Jolie, teljes egészében Kambodzsában forgatják. A tervek szerint idén lesz látható a Netfixen, miután a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatják szeptemberben.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 29. 06:00, péntek | Bulvár

Kútból mentettek ki egy macskát az ajkai tűzoltók

Kislődön lődörgött, aztán pórul járt Carlos, a kandúr.

2023. Szeptember 29. 06:00, péntek | Bulvár

Annyira berúgott a zalai vasutas, hogy leállt miatta a vonatközlekedés

Vádat emeltek egy forgalmista ellen, aki az egyik zalai vasútállomáson tavaly karácsonykor annyira lerészegedett, majd elaludt, hogy leállt miatta a vasúti közlekedés - közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője.

2023. Szeptember 26. 07:52, kedd | Bulvár

Elon Muskkal találkozott Novák Katalin Texasban

Novák Katalin köztársasági elnök a nyugati világot érintő demográfiai válságról és lehetséges megoldásairól is tárgyalt a Tesla alapító-vezérigazgatójával, Elon Muskkal az autógyártó közelmúltban átadott központjában, Austinb

2023. Szeptember 26. 06:00, kedd | Bulvár

ELTE-kutatás: a rövid orrú kutyák hajlamosabbak emberi segítséget kérni

A rövid orrú kutyák hajlamosabbak emberi segítséget kérni, ha problémákkal szembesülnek, mint közepes orrhosszú társaik - állapították meg legújabb vizsgálatuk alapján az ELTE Természettudományi Kar munkatársai.