Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Július 31. 15:36, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Gyerekszereplők érzelmi kihasználásával vádolják Angelina Jolie-t

Gyerekszereplők érzelmi kihasználásával vádolják Angelina Jolie-t

Angelina Jolie visszautasította a vádakat, melyek szerint új filmje szereplőválogatásán érzelmileg kihasználtak kambodzsai árvaházakban és nyomornegyedekben élő gyerekeket.

"Minden a gyerekek biztonsága, kényelme és jó közérzete érdekében történik castingon és a forgatáson is mind a mai napig" - írta az amerikai színésznő és rendező a hétvégén a Huffington Post című laphoz eljuttatott közleményében.

A Vanity Fair című lap a rendezővel készült interjú alapján korábban egy "játékról" számolt be, amelyet Jolie First They Killed My Father című filmjének szereplőválogatásán játszattak el a gyerekekkel Kambodzsában: a főszerepre esélyes gyerekeket arra csábították, hogy vegyenek el pénzt egy asztalról. Később "rajtakapták" őket és elvették tőlük a pénzt, közben figyelve a reakcióikat és arra kérték őket, találjanak ki egy kifogást, miért loptak.

Az újságcikk nyomán heves kritikák érték a produkciót, melyek szerint a szereplőválogatás módszere érzelmileg megalázza és kihasználja a gyerekeket.

A First They Killed My Father című film Loung Ung, a vörös khmerek 1975 és 1978 közötti rémuralmát túlélő kambodzsai emberi jogi aktivista visszaemlékezésein alapszik.

Angelina Jolie és Rithy Panh producer - utóbbi maga is a vörös khmerek rezsimjének túlélője -, közös közleményében azt kifogásolta, hogy a Vanity Fair újságírója kiragadott szituációról írt, az ugyanis egy improvizációs teszt volt, mely a film egy későbbi jelenetére utal.

"A film célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a szörnyűségekre, amelyekkel a gyerekeknek szembe kell nézniük a háborúban" - mondta Jolie. Kiemelte: a szereplőválogatáson végig jelen voltak a szülők vagy gyámok és orvosok is. Ők garantálták azt, hogy "senki semmilyen formában ne sérüljön országa történelme ilyen fájdalmas részének felelevenítése közben".

A filmet, melynek rendezője Angelina Jolie, teljes egészében Kambodzsában forgatják. A tervek szerint idén lesz látható a Netfixen, miután a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatják szeptemberben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára