Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Július 04. 15:08, hétfő | PR
Forrás: (x)

Gyerekfoci – hogyan válasszunk megfelelő felszerelést?

Gyerekfoci – hogyan válasszunk megfelelő felszerelést?

A fiúknál a foci sosem megy ki a divatból. Manapság ráadásul újra egyre népszerűbb lett. Pontosan emiatt meglehet, hogy gyermekünk is szeretne becsatlakozni akár az iskolája focicsapatába.

Hogyan készítsük fel erre a nagy kalandra őt?

Első legyen a biztonság – az pedig a jó cipőnél kezdődik

A legfontosabb, hogy gyermekünknek olyan felszerelést nézzünk, ami csökkentheti a baleseteket. Már pedig a fociedzések alkalmával bőven akadhat olyan szituáció, ami sérülést okozhat. A megfelelő cipő, és a jó ruházat ezt segít elkerülni. Vegyünk rendes, minőségi stoplis cipőt illetve beltéri edzésekhez beltéri futball cipőt. Ne elégedjünk meg az olcsó, márka nélküli verziókkal, mert azzal könnyen árthatunk gyermekünk egészségnek. A fiatalok szervezete még fejlődőben, egy rossz cipő bizony akár maradandó károsodást is okozhat a lábfejben, de még a gerinc tartásában is. A legjobb, ha olyan ismert márkák közül nézünk megfelelő cipőket, mint például a Nike vagy a Puma.

Fontos a megfelelő táplálkozás

Ha már kiválasztottuk a megfelelő gyerek focicipő modellt, és a kifejezetten futballhoz használható ruházatot is megvásároltuk, akkor ideje csemeténket megtámogatni a megfelelő táplálkozással is. A növekvő szervezetnek sok fehérjére van szüksége, ha pedig edzeni jár, ez fokozottan igaz. Készítsünk a gyermekünknek sportolóhoz méltó ételeket. Sok fehérjével, zöldségekkel és persze megfelelő vitamintartalmú gyümölcsökkel. Az sem árt, ha a cukros üdítők helyett már ilyenkor inkább a 100 százalékos gyümölcsleveket kínáljuk neki. Segítsük kifejleszteni benne az egészségtudatos táplálkozást, ezzel ráadásul a sport karrierjét is jelentősen támogathatjuk.

Hagyjuk otthon gyakorolni

Ne szóljunk rá, ha gyakorolni támad kedve, sőt vásárolhatunk kifejezetten tréningre használható focilabdát is otthonra. Ezen kívül különféle kiegészítő edzőeszközök is rendelkezésre állnak. Meglátjuk majd, ha mi is látványosan támogatjuk csemeténket a fociszenvedélyében, akkor ő is komolyan fogja venni a sportolást és egészséges felnőtté válhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.