Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Május 29. 18:04, csütörtök | Helyi
Forrás: omegahirek.hu

Gyanús eltűnés Pápán

Gyanús eltűnés Pápán

Két hete nyomtalanul eltűnt egy 75 éves pápai asszony, Wesselényi utcai lakásából. A rendőrség és a családja is nagy erőkkel keresi, ezidáig eredménytelenül. Szomszédai szerint lehet, hogy megölték Vera nénit.

Az özvegyasszony egyedül lakik az első emeleti lakásban. Eltűnéséről, a fia, Tamás tett bejelentést. A ház lakói szerint különös, hogy az asszony szinte járni sem tud, mégis az éjszaka folyamán „lába kélt” a panellakásból. Úgy tudjuk, felmerült az is, hogy bűncselekmény történt, ám a hatóságok az eljárás ezen szakaszában nem adnak tájékoztatást.

Csáfordi Jánosné, Vera néni, egyedül lakik Pápán, a Wesselényi utcában. Úgy tudjuk, fia, Tamás, két hete - a késő esti órákban - rövid látogatást tett édesanyjánál, majd az éjszaka folyamán még egyszer benézett hozzá, de az idős asszony akkor már nem volt otthon.

– Elképzelhetetlennek tartom, hogy az a beteg asszony, egyedül lesétált az első emeletről. Nagyon rossz állapotban volt, bottal és így is csak nehezen közlekedik. Egyedül sosem hagyta el a házat – hangsúlyozza Tóth József, aki a környéken lakik, és korábban sokszor látta Vera nénit az erkélyen levegőzni. Hozzátette, mostanában már ott sem lehetett látni.

A Wesselényi utca lakói azt mondják, a 75 éves néni kedves, rendes, dolgos asszony. Az unokája, Orsolya is keresi. Plakátokat ragasztottak ki és a Facebook-on is megosztották a nagymama fényképét.

„Nagyon jó baráti viszonyt ápoltunk, gyakran sétáltunk együtt, de már több mint két hete nem láttam azt a gyönyörű asszonyt. Nem hiszem el, hogy megszökött. Alig bírt menni. Szerintem Vera nénivel valami szörnyűség történhetett, hisz húsz métert sem tudott egyedül megtenni. Az a szegény teremtés azt mondta nekem, hogy egyszer kiesett a kádból és csúnyán beütötte a fejét. Panaszkodott is, hogy nagyon fáj neki. Kérdeztem a fiát, hogy elvitte-e orvoshoz, mire azt válaszolta nekem: „Jól van, jól van, Zoli bácsi, hagyjuk ezt, van ennél jobb téma is, és ez egyébként sem a maga dolga!” – mesélte portálunknak Papp Zoltán Géza, aki az eltűnt asszony kedves régi ismerőse.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.