Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Január 12. 15:12, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Pápai Rk.

Gyalogosan is óvatosan télen!

Gyalogosan is óvatosan télen!

A téli időjárási viszonyok közepette nem csak a gépjárművezetőknek, hanem a gyalogosoknak is indokolt nagyobb körültekintéssel közlekedniük.

A gyalogosok számoljanak azzal, hogy télen megnő a gépjárművek féktávolsága. Téli gumival felszerelt autó esetében is duplájára nőhet a fékút, ha valaki nem cserélte le a nyári abroncsát, még rosszabb a helyzet.

A gyalogátkelőhely nem védett övezet! Igaz, hogy ott elsőbbsége van a gyalogosnak, ám mit sem ér az elsőbbségi jog, ha valaki hirtelen lép le a járdáról és az arra közlekedő gépkocsi vezetőjének már nincs ideje arra, hogy megállítsa járművét.

Amennyiben gyalogosként vesz részt a forgalomban, minden esetben adja meg a lehetőséget a járművezetők számára, hogy Önt illetve gyermekeit megfelelő időben észleljék, és ezáltal a járművezetők megfelelő döntéseket hozhassanak.

Kérjük a gyalogos-átkelőhelyen átkelőket, hogy csak akkor lépjenek le az úttestre, amikor már a járművezetőkkel felvették a szemkontaktust, és látják, hogy a járművezetők valóban észlelték Önöket, és az elsőbbséget biztosítani tudják. Éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok között, lakott területen kívül minden esetben viseljenek láthatósági mellényt, illetve amennyiben lehetőségük van rá, viseljenek világos színű ruházatot, esetleg olyan cipőt, amelyet a gyártó fényvisszaverő anyaggal látott el.

Kérjük a kerékpárral közlekedőket, hogy a gyalogátkelőhelyen a kerékpárról leszállva és azt tolva közlekedjenek, esélyt adva a járművezetőknek arra, hogy a járművével a gyalogátkelőhely előtt meg tudjanak állni.

Figyelembe kell venni azt is, hogy a téli látási és útviszonyokkal arányosan egy átlagos autóvezető reakcióideje is megnőhet, gyakran egy másodperccel is. Ennyi idő alatt több métert is megtesz a kocsi. Buszok, tehergépjárművek esetében még nagyobb ez a távolság, ezért télen még veszélyesebb a járdáról vagy a buszmegállóból mozgó jármű elé lépni.

Biztonságos téli közlekedést kíván a Pápai Rendőrkapitányság!

A kép illusztráció

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.