Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Február 19. 07:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), MTI

Gulyás Gergely is kolbászt töltött Nemesgörzsönyben

Gulyás Gergely is kolbászt töltött Nemesgörzsönyben

A közösségépítésnek a hagyománykövetés az egyik legfontosabb eszköze - mondta Gulyás Gergely a 8. nemesgörzsönyi böllérversenyen és fesztiválon szombaton.

Megnyitó beszédében a Miniszterelnökséget vezető miniszter az összetartó helyi közösségek létének jelentőségét hangsúlyozta.

Az MTI kérdésre válaszolva a mezőgazdaságban tapasztalható legjelentősebb lépésnek nevezte, hogy a következő időszakban az uniós termőföldalapú támogatásokhoz a magyar állam a lehető legtöbbet teszi hozzá kiegészítő támogatásként.

A húsiparban máig a rendszerváltozást követő nagy hátrányt kell ledolgozni, hiszen a feldolgozóipar szinte megszűnt Magyarországon, a cégek külföldi kézbe kerültek, jelentős részüket bezárták - mondta.

Hozzátette: rendkívül jó adottságai vannak a húságazatnak, kiemelt cél, hogy a feldolgozóipar minél több minőségi magyar termékkel jelentkezzen.

A kevésbé jó minőségű, de esetleg olcsóbb import termékekkel sikeresen kell felvenni a versenyt, ez a következő évek legfontosabb feladata - mutatott rá.

A fesztiválról szólva kiemelte, hogy a közösségépítés a hagyománykövetés egyik legfontosabb eszköze, ezért van nagy jelentősége a nemesgörzsönyihez hasonló rendezvényeknek, fesztiváloknak.

A 16 csapat részvételével zajló nemesgörzsönyi rendezvényen a gasztronómiai szakemberekből álló zsűri kilenc kategóriában oszt ki díjakat a versenyzőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.