Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Január 03. 12:36, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Grőber Attila: Várakozásaimon felüli az érdeklődés az aláírásgyűjtés iránt

Grőber Attila: Várakozásaimon felüli az érdeklődés az aláírásgyűjtés iránt

Ezen a héten a Piac téren, a 2-es számú pavilonban is alá lehet írni az íveket.

Legyen-e kilenchavi álláskeresési járadék és Fudan Egyetem Magyarországon? Ebben a két kérdésben szeretnének népszavazást kiírni az ellenzéki pártok, amelyhez legalább 200 ezer aláírásra van szükség. Grőber Attila elmondta, az év végi ünnepek ellenére korábbi várakozásainál nagyobb az érdeklődés az ívek aláírására, ezt megkönnyítendő mától szombatig (8-16 óráig), a Piac téren, a 2-es számú pavilonban is aláírhatók a nyomtatványok, a korábbi előválasztás helyszínén. Kérdésünkre, hogy számszerűsítve mit jelent a nagy érdeklődés, Grőber Attila nem tudott pontos számot mondani, hiszen a szocialistákon kívül a pápai választókerületben a DK és a Jobbik aktivistái is gyűjtik az aláírásokat, de annyit elárult, hogy az MSZP rendelkezésére álló több mint 600 hely csaknem betelt már. Országosan körülbelül 100 ezerre tehető az összegyűlt aláírások száma - tette hozzá.

A szocialista politikus szólt arról is, hogy újabb szolidaritási akciót fognak végrehajtani. Korábban az iskolakezdés és karácsony kapcsán adományoztak a rászorulóknak, most az év kezdetén 150 ezer forint értékű tárgyadománnyal kívánják támogatni az Egyesített Szociális Intézményt és a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézménye Család- és Gyermekjóléti Szolgálatát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.