Városlista
2022. augusztus 20, szombat - István

Hírek

2021. December 20. 13:44, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Grőber Attila: Pápán is megkezdődött az aláírásgyűjtés

Grőber Attila: Pápán is megkezdődött az aláírásgyűjtés

Legyen-e kilenchavi álláskeresési járadék és Fudan Egyetem Magyarországon? Ebben a két kérdésben szeretnének népszavazást kiírni az ellenzéki pártok, amelyhez 200 ezer aláítást kell összegyűjteniük.

Az ellenzéki előválasztás győztese, Grőber Attila, aki a jövő évi országgyűlési választáson az ellenzéki pártok támogatására számíthat elmondta, már Pápán is alá lehet írni az íveket. Hangsúlyozta, a Fudan egyetem kérdése a jövőnkről szól. - Arról, hogy akarjuk-e, hogy a kommunista Kína magánegyetemet hozzon létre Magyarországon? Hogy akarjuk-e, hogy a mi pénzünkből, 450 milliárd forintból, egy kommunista ideológiájú egyetem jöjjön létre Magyarországon? Hozzátette, ez az összeg nyolcszorosa annak, amennyi a következő évben babaváró támogatásra, több mint a kétszerese a dél-budai kórház építésére szánt összegnek, és két és félszerese annak, amit jövőre a Magyar Falu Programban a jövő évben el fognak költeni. - Mi azt gondoljuk, hogy nekünk nem kínai elit egyetem kell, hanem diákváros, olyan, ahol a vidéken élő, tehetséges magyar tanulók megfizethető kollégiumi férőhelyet kapnak - mondta a szocialista politikus.

A népszavazási kezdeményezés másik kérdéséről Grőber Attila azt mondta, az álláskeresési járadék 9 hónapra való kiterjesztése is többről szól, ez pedig a szolidaritás. - Azok, akik nehéz helyzetbe kerültek, anyagi biztonságot találjanak. Tudom, hogy sok helyen ma inkább munkaerő hiány van Magyarországon, de vannak olyan helyek is, ahol ez valós probléma. Ez a kérdés az empátiáról és a szolidaritásról szól - hangsúlyozta a képviselő.

Grőber Attila mindenkit az ívek aláírására kér, amit az MSZP irodájában 9-16 óráig lehet megtenni szerdáig, majd a két ünnep között. Az ellenzéki aktivisták kitelepüléseken is gyűjtik az aláírásokat, illetve otthonukban is felkeresik a szimpatizánsokat.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 17. 08:14, szerda | Helyi

Béb polgármestere egyedüli licitálóként vásárolta meg egy négygyermekes család házát

A településvezetőé a szomszédos telek, 3 millió forintért vásárolta meg az ingatlant. A családra kilakoltatás vár.

2022. Augusztus 15. 13:42, hétfő | Helyi

156 gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök megyénkben a razzia során

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.