Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. December 20. 13:44, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Grőber Attila: Pápán is megkezdődött az aláírásgyűjtés

Grőber Attila: Pápán is megkezdődött az aláírásgyűjtés

Legyen-e kilenchavi álláskeresési járadék és Fudan Egyetem Magyarországon? Ebben a két kérdésben szeretnének népszavazást kiírni az ellenzéki pártok, amelyhez 200 ezer aláítást kell összegyűjteniük.

Az ellenzéki előválasztás győztese, Grőber Attila, aki a jövő évi országgyűlési választáson az ellenzéki pártok támogatására számíthat elmondta, már Pápán is alá lehet írni az íveket. Hangsúlyozta, a Fudan egyetem kérdése a jövőnkről szól. - Arról, hogy akarjuk-e, hogy a kommunista Kína magánegyetemet hozzon létre Magyarországon? Hogy akarjuk-e, hogy a mi pénzünkből, 450 milliárd forintból, egy kommunista ideológiájú egyetem jöjjön létre Magyarországon? Hozzátette, ez az összeg nyolcszorosa annak, amennyi a következő évben babaváró támogatásra, több mint a kétszerese a dél-budai kórház építésére szánt összegnek, és két és félszerese annak, amit jövőre a Magyar Falu Programban a jövő évben el fognak költeni. - Mi azt gondoljuk, hogy nekünk nem kínai elit egyetem kell, hanem diákváros, olyan, ahol a vidéken élő, tehetséges magyar tanulók megfizethető kollégiumi férőhelyet kapnak - mondta a szocialista politikus.

A népszavazási kezdeményezés másik kérdéséről Grőber Attila azt mondta, az álláskeresési járadék 9 hónapra való kiterjesztése is többről szól, ez pedig a szolidaritás. - Azok, akik nehéz helyzetbe kerültek, anyagi biztonságot találjanak. Tudom, hogy sok helyen ma inkább munkaerő hiány van Magyarországon, de vannak olyan helyek is, ahol ez valós probléma. Ez a kérdés az empátiáról és a szolidaritásról szól - hangsúlyozta a képviselő.

Grőber Attila mindenkit az ívek aláírására kér, amit az MSZP irodájában 9-16 óráig lehet megtenni szerdáig, majd a két ünnep között. Az ellenzéki aktivisták kitelepüléseken is gyűjtik az aláírásokat, illetve otthonukban is felkeresik a szimpatizánsokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.