Városlista
2024. október 3, csütörtök - Helga

Hírek

2024. Október 01. 08:20, kedd | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Grőber Attila: Készen állok a rám váró munkára!

Grőber Attila: Készen állok a rám váró munkára!

A mai napon lépett hivatalába az új polgármester, aki nehéz szívvel, de nagy reményekkel és tervekkel hagyta ott 35 év után a tanári hivatást.

- Várakozással teli érzéseim vannak, készen állok a rám váró munkára. Hosszú ideje vagyok képviselő, látom a városban zajló folyamatokat, most dolgozni kell kezdeni és igazolni azt a bizalmat, amelyet a választópolgároktól kaptam. A nagy szavazatszám erős legitimációt biztosít, de nagy felelősséggel is jár - mondta első polgármesteri nyilatkozatában Grőber Attila.

Elárulta, az első napok ismerkedéssel és adminisztrációval fognak telni, a hivatal dolgozóit köszönti, egyeztetéseket tart. Elsődleges politikai célja a konszenzus és a kompromisszum megteremtése, a 10-i alakuló ülésig. Kérdésünkre a városvezető elárulta, az ellenzék elé terjesztett kompromisszumos ajánlatát Unger Tamásék elfogadták, a megegyezést írásba is adta az ellenzék. - A megállapodás tükrözi a testületben lévő erőviszonyokat. Az vonatkozik a bizottsági struktúrára, a bizottsági helyekre és elnökökre, a frakciókra, a képviselői tiszteletdíj kérdésére és az alpolgármester személyére egyaránt - mondta a polgármester hozzátéve, előkészítés alatt áll egy hosszabb távú, a város érdekeit szolgáló együttműködés is.

Grőber Attila nagyon nehéz szívvel hagyta el a Türr Gimnáziumot, ahol 35 évig dolgozott tanárként, ugyanakkor hozzátette: ezt az utat ő választotta, előre tekint, hiszen számos feladat vár rá polgármesterként. Fontos célja a civil világ felé való nyitottság. Szeretné, ha a civil szervezetek teret és otthont nyernének a városban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 02. 13:38, szerda | Helyi

Megkezdődött a helikopter pilóták »Top-Gun-ja« Pápán

Az MH 47. Bázisrepülőtér negyedik alkalommal ad otthont az évenkénti helikopter harcászati oktatóképző gyakorlatnak (Helicopter Tactics Instructor Course – HTIC).

2024. Október 02. 07:54, szerda | Helyi

Nappalivá varázsoltak egy buszvárót Nagytevelen

A falu apraja-nagyja összegyűlt a Pápához közeli kistelepülésen, és kicsinosította az egyik autóbusz várót.

2024. Október 01. 07:00, kedd | Helyi

Rendőrségi kitelepülés a városrészi napon

Játékos feladványok, ajándékok, kerékpárregisztráció várta az érdeklődőket.

2024. Szeptember 30. 13:03, hétfő | Helyi

Hamarosan véget ér a bakonyi vasút viaduktjának a felújítása

Újabb és egyben az utolsó nagy mérföldkövéhez érkezett a gyulafirátóti viaduktok felújítása.