Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2024. Április 08. 18:10, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Grőber Attila: Hol tartanak a kínai tárgyalások?

Grőber Attila: Hol tartanak a kínai tárgyalások?

A Közösen Pápáért Egyesület polgármesterjelöltje szerint fontos kérdéseket kellene megválaszolnia a városvezetésnek, a napokban kikerült, kínai beruházást kilátásba helyező táblával kapcsolatban.

A politikus szerint a pápaiak egyértelmű és világos választ szeretnének kapni néhány kérdésre, a Béke téren kihelyezett táblával kapcsolatban. - Hol tartanak azok a kínai tárgyalások, amelyekről a polgármester néhány éve azt mondta, hogy azok meg fogják változtatni a város jövőjét? Amelyekről azt mondta, hogy azok ugyan még nem publikusak, de már igen előrehaladottak? Mikor tárgyalt utoljára a város vezetése kínai befektetőkkel? Miről tárgyaltak? Milyen eredményre jutottak? Ki az a befektető, aki az elmúlt napokban lázba hozta a várost, hogy akkumulátorokhoz fognak alkatrészeket gyártani? Tudott-e erről a város vezetése? Azt gondolom, hogy ezek a valódi kérdések, ezekről kellene beszélni. Túl sokan vannak most már ebben a városban, akik nem a városért élnek, hanem a városból. Mi ezen szeretnénk változtatni - hangsúlyozta videójában a polgármester kihívója.

Mint ismeretes, csütörtökön este került ki egy tábla a volt Elekthermax vasútállomással szembeni épületére, amely azt hirdette, hogy az épületben hamarosan líthiom-ion akkumulátorokhoz szükséges elemek gyártása fog zajlani, továbbá egy 220 férőhelyes munkásszállót, valamint dolgozói étkezőt is kialakítanak. A terület tulajdonosa kérdésünkre elárulta, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a kínai befektetővel. Áldozó Tamás polgármester azonban úgy nyilatkozott, hogy minden rendelkezésre álló eszközt felhasználnak arra, hogy a Béke téren a pápaiak egészségére veszélyt jelentő tevékenységet ellehetetlenítsenek. Később azt is hangsúlyozta, hogy a szóban forgó területen semmilyen ipari tevékenység nem végezhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 16:43, vasárnap | Helyi

Folklór Majális az Erzsébet ligetben

Néptánccal és gyermekprogramokkal várta a pápaiakat a nyugdíjas egyesület.

2024. Május 26. 08:51, vasárnap | Helyi

A levegőből találtak rá az idős eltűntre a Bakonyban

Igazi összefogás eredményeként találták meg azt a dudari hölgyet, akit családja kétségbeesetten keresett szombaton délután.

2024. Május 25. 08:20, szombat | Helyi

Rangos nemzetközi díjat kapott egy somlói bor

A somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en (IWC).

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.