Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. December 02. 09:21, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Grőber Attila: Előkészítetlen a fideszes adócsomag

Grőber Attila: Előkészítetlen a fideszes adócsomag

A szocialisták helyi első embere is véleményezte a hétfőn elfogadott adócsomagot. Szerinte a pápai hús csoport problémái nélkül is benyújtotta volna azt a fideszes többség.

Ha valóban olyan mértékben erősödne a helyi és az országos gazdaság, mint ahogy azt a propagandában megjelenítik, nem lenne szükség ilyen mértékű adóemelésekre - mondta keddi sajtótájékoztatóján Grőber Attila, aki úgy számol, hogy az építményadó módosítása, a telekadó és a kommunális adó bevezetése következtében nagyjából 270 millió forint többletbevételhez juthat a város. A politikus komoly aggályait fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az adócsomag benyújtását semmilyen egyeztetés, konzultáció sem előzte meg, a képviselők a hétfő reggeli tárgyalást megelőző szerda éjjel kapták meg a tervezetet. - Az éj leple alatt akarták elfogadtatni ezt a rendkívüli mértékű adócsomagot, a képviselőknek csupán néhány napjuk volt, hogy végiggondolják annak tartalmát - fogalmazott Grőber Attila.

A szocialista önkormányzati képviselő továbbra is igazságtalannak tartja a garázsadót, mivel azt az alapvető tényt sem veszi figyelembe, hogy az adózó egyáltalán rendelkezik-e gépjárművel, ezért az építményadó eltörlését javasolta a képviselő-testületi ülésen a magánszemélyek esetében. A vállalkozások tekintetében 1000 Forintos négyzetméterenkénti árat határozna meg. A telekadó bevezetését nonszensznek nevezte Grőber Attila, mivel az ülésen feltett azon kérdésére senki nem tudott választ adni, hogy mennyi lakóingatlannal be nem épített telek van a városban, mely után adózni kell majd. Mindezek fényében a szocialisták helyi első embere a telekadó és a kommunális adó elvetését javasolja a következő képviselő-testületi ülésen.

Az adócsomag kapcsán van arra lehetőség, hogy politikai és civil szervezetek, valamint a lakosok javaslatokat tegyenek különböző fizetési mentességek meghatározására. Grőber Attila úgy fogalmazott, hogy hisz a kollektív bölcsességben, ezért mindenkit arra kér, hogy éljen a lehetőséggel és tegyen javaslatot a kedvezmények kiterjesztésének érdekében.

A sajtótájékoztatón a szocialisták adománygyűjtő akciójáról is szó esett. Az MSzP irodájában már gyülekeznek az adománycsomagok, december 18-ig várják az önzetlen felajánlásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.