Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2024. Augusztus 31. 15:30, szombat | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Grőber Attila döbbenten nézi, mi zajlik a Pápai Sport Kft. körül

Grőber Attila döbbenten nézi, mi zajlik a Pápai Sport Kft. körül

Az egy hónap múlva hivatalba lépő, júniusban megválasztott polgármester szerint egy jól működő, sikeres önkormányzati cég ellehetetlenítésének vagyunk tanúi.

Grőber Attila emlékeztetett, július végén kezdődött mindez, amikor Tóth Pétert - hivatkozva egy nyilatkozatára - leváltották annak ellenére, hogy világosan és egyértelműen elmondta, Tóth Péter munkájával, vezetői képességével teljesen elégedett. - Tóth Péter nagyszerű vezető, kiváló ember. Leváltásának indoka, miszerint családtagját foglalkoztatta azért is álságos, mert több olyan önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaság van Pápán, ahol az ügyvezető családtagját, gyermekét foglalkoztatta, foglalkoztatja. Természetesen polgármesterként ezen esetekben vizsgálatot rendelek el. Akkor is, ma is úgy látom, hogy Tóth Péter leváltása nem volt más, mit a leendő polgármester munkájának megnehezítésére tett lépés - fogalmazott a megválasztott polgármester.

Hozzátette, néhány napja a fideszes képviselők a szintén fideszes képviselőt, Szabadkai Veritát választották ügyvezető igazgatónak, ami természetesen összeférhetetlen ugyan, de a képviselő asszonynak harminc napja van az összeférhetetlenség megszüntetésére. - Az a döntés, hogy az összeférhetetlenséget azonnal megszünteti és lemond képviselői mandátumáról, természetesen nem jutott eszébe a képviselő asszonynak. Azt hiszem, ez is önmagáért beszél - véli Grőber Attila, aki hangsúlyozta, Szabadkai Verita kinevezését nem támogatta, a feladat ellátására nem tartja őt alkalmasnak

A politikus szerint ennél sokkal fontosabb, hogy a saját kollégái is hasonlóan vélekednek róla. - Már öt olyan munkatársa van Kft-nek, akik nem akarnak Szabadkai Veritával együtt dolgozni. Többen már Tóth Péter leváltását követően jelezték távozási szándékukat, amelyet az új ügyvezető hivatalba lépésével megerősítettek. Jelezték, Szabadkai Veritával nem tudnak együttműködni. Ez azért is fontos, mert az új ügyvezetővel már évek óta együtt dolgoztak, munkáját, vezetői kompetenciáit ismerik. Szabadkai Verita egyébként az elmúlt hónapokban úgy volt a Pápai Sport Kft. munkatársa, hogy a számára kijelölt munkavégzés helyszíne nem a Sportcentrumban volt. És az csak a felszín. Már csak néhány hét és mindenről többet fogunk tudni…- mondta el Grőber Attila.

Fotó: Archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 17. 15:55, kedd | Helyi

Október közepétől e-mailben is lehet időpontot kérni a pápai kórházban

Az e-mailben érkezett előjegyzés kérés esetén lekésőbb 3 munkanapon belül válaszolnak a megkeresésekre.

2024. Szeptember 17. 14:47, kedd | Helyi

Pápai katonák is indulnak a gátakra

Három munkacsoport áll készen az árvíz elleni védekezésben való részvételre.

2024. Szeptember 17. 12:27, kedd | Helyi

Komoly károkat okozott a vihar, hetekig is eltart a letört ágak, kidőlt fák eltakarítása

A Várkertben egy platánfa is az elmúlt napok szélsőséges időjárásának áldozatául esett.