Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2024. Június 20. 11:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Grőber Attila: Az egység polgármestere szeretnék lenni

Grőber Attila: Az egység polgármestere szeretnék lenni

A Városházán ma délelőtt átvette megbízólevelét Grőber Attila megválasztott polgármester, aki október 1-jén lép hivatalába.

- Nagyon nehéz feladat előtt állunk, de én hiszek abban, hogy az egység polgármestere leszek, aki valóban a teljes közösséget fogja képviselni. Ez egy komoly kihívás és felelősség. Amikor ma átvettem a mandátumomat, akkor még erősebben éreztem a felelősség súlyát – mondta el Grőber Attila, a ma délelőtti ünnepélyes alkalmat követően, hozzátéve, valóban hisz abban, hogy egy gondoskodó, szolidáris és zöld város lehet Pápa.

A megválasztott polgármester október 1-jén lép hivatalába. Grőber Attila elmondta, a következő hónapok a felkészülés jegyében fognak telni, Áldozó Tamással konstruktív módon egyeztetett, a leköszönő polgármester felajánlotta a segítségét az átadás-átvételben. A leendő városvezetőtől megtudtuk, teljesen nem szeretné maga mögött hagyni a tanári hivatását, zajlanak az egyeztetések, de szeretné, ha csak heti néhány tanóra erejéig is, de továbbra is taníthatná az ifjúságot.

A nemzetiségi képviselők is átvették megbízólevelüket. Német nemzetiségi képviselői mandátumot szerzett Drabant András, Pillerné Fódi Ilona és Bakos Adél, míg roma nemzetiségi képviselő lesz Németh Richárd, Kozák János, Kozák Csaba, Sándor Endre Géza, valamint Hevesi Olivér.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 13:18, péntek | Helyi

Íme a nagyteveli buszmegálló egyik ötletgazdája!

Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a napokban bemutatott nagyteveli nappali-buszváró nem előzmény nélküli: Bakonykoppányban már szeptemberben átadtak egy hasonlót.

2024. Október 04. 12:50, péntek | Helyi

Megtörtént az átadás-átvétel a Városházán

Konstruktív módon zajlott a folyamat, egyetlen vitás ponttal.

2024. Október 03. 15:54, csütörtök | Helyi

Eladta a rábízott, egy milliót érő fűkaszát

A Pápai Rendőrkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki a 27 éves férfit.

2024. Október 03. 13:29, csütörtök | Helyi

Az iskolai és munkahelyi büféket ellenőrzi a NAV Pápán

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. október 7. és 11. között az alábbi járásokban ellenőrzik az iskolai és munkahelyi büféket.