Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 09. 15:18, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Grőber Attila: Aláírásgyűjtésbe kezdünk Novák Katalin lemondásáért!

Grőber Attila: Aláírásgyűjtésbe kezdünk Novák Katalin lemondásáért!

A DK helyi szervezetének elnöke sajtótájékoztatón beszélt két országos témában.

Nemzeti konzultáció:

Mint ismeretes, a helyi DK szervezet is csatlakozott a nemzeti konzultációs ívek gyűjtéséhez. A kérdőívek egy részét újrahasznosították, másik részét pedig aHang nevű szervezet rendelkezésére bocsátják, csatlakozva országos akciójukhoz. Grőber Attilától megtudtuk, a DK több mint 1500 ívet gyűjtött össze Pápán és környékén. Hozzátette: egyrészt értelmetlennek tartják a nemzeti konzultáció kérdéseit, másrészt pedig azok közül kettőben maga a miniszterelnök hátrált meg, egyik esetben kávézni ment ki, a másikban pedig maga is megszavazta Ukrajna európai uniós csatlakozásának a jövőbeliségét - mondta a párt helyi szervezetének elnöke.

Novák Katalin kegyelmi döntése:

Grőber Attila egy másik országos ügyről is szólt sajtótájékoztatóján. Novák Katalin kegyelmi döntésével kapcsolatban elmondta, szerinte az ügyben a Fidesz össze-vissza beszél, a kezdeti elfogadó nyilatkozatok után ugyanazok a politikusok kritikával illetik a köztársasági elnök döntését. A DK politikusa két kérdésre vár választ az ügyben: ki volt a kegyelmi kérvény benyújtója, és milyen indoklással írta alá azt az elnök?

Az ügyben Grőber Attila leszögezte, hiába próbál úgy tenni a kormánypárt, hogy itt valami jogszabálybeli problémák vannak, hiszen a kegyelmi döntést a köztársasági elnök hozta meg és Varga Judit igazságügyi miniszter ellenjegyezte azt, vagyis egy kormányzati kegyelemről van szó - véli a DK helyi elnöke. Kiemelte: a Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtést kezdeményez - egyelőre az online térben - Novák Katalin lemondásáért.

A DK helyi szervezete a szóban forgó ügyben plakátokat helyezett el a Fidesz helyi irodájának ablakaira, amellyel kapcsolatban Grőber Attila úgy fogalmazott, azokat nem ragasztották volna ki, ha lett volna egyetlen helyi fideszes politikus, aki szót emelt volna a köztársasági elnök cselekedete ellen. Továbbá hangsúlyozta, a gyermekek sérelme összehasonlíthatatlanul nagyobb annál, mint 8-10 A4-es plakát levétele egy üvegablakról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.