Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2024. Június 13. 18:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Grőber Attila: A szavazatok újraszámlálását kértük a 2. körzetben

Grőber Attila: A szavazatok újraszámlálását kértük a 2. körzetben

Mint arról korábban beszámoltunk, Kerti Györgyi egyetlen szavazattal kapott kevesebbet Töreki-Vörös Ibolyánál, valamint több furcsa körülmény is történt ebben a körzetben.

A történtekről ebben a cikkünkben írtunk bővebben. Többek között azt, hogy a furcsa körülmények között megszerzett fideszes mandátumnak különösen nagy jelentősége van, hiszen arról dönt, hogy a képviselő-testületben a Fidesznek, vagy Grőber Attila csapatának lesz-e többsége. Dr. Áldozó Tamás, októberben leköszönő polgármester már a választás éjszakáján kilátásba helyezte, hogy az új testületben nem lesz könnyű dolga az új polgármesternek: "Jelenleg ugyanis úgy tűnik, hogy bár Grőber Attila nyert, ugyanakkor a többsége a testületben nincs meg – magyarázta. Ha egy ilyen szituációban tudja irányítani a várost és el tudja érni azokat az eredményeket, célokat, amiket kitűzött magának, akkor a város előbbre is juthat. De nekem kétségeim vannak, mert megvalósíthatatlan ígéretek sokaságát tárta a pápaiak elé."

Grőber Attiláék benyújtották a fellebbezést.

"Nagyon sokan érdeklődtek az elmúlt napokban Kerti Györgyi választási eredménye után. A történet valóban nagyon furcsa, éppen ezért érdemes körültekintően beszélni és cselekedni. Vasárnap este a Nemzeti Választási Iroda honlapján egyértelműen megjelent, hogy 100 %-os feldolgozottság mellett Kerti Györgyi nyerte a mandátumot, majd éjfél körül megváltozott az eredmény és azt láttuk, hogy Györgyi 1 db szavazattal, de elvesztette a választókerületét. Mindenkit megdöbbentett az új helyzet. Tegnap délután fellebbezést nyújtottunk be, és kértük a szavazatok újraszámolását ebben a választókerületben. Nagyon bízunk benne, hogy a Területi Választási Bizottság is megérti, hogy egy ilyen helyzetben csak a szavazatok újraszámolása jelenthet megnyugvást mindenki számára. A választások tisztaságának és a közbizalom megőrzésének ez alapvető feltétele " - írja közösségi oldalán a leendő polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 15:22, szerda | Helyi

Több mint 500 ezer forint adomány, a belvárosi üzletek és vásárlóik részéről

35 belvárosi üzlet összefogásaként jelentős összeg gyűlt össze az elmúlt két hónapban, amelyet a Vajda Márta Iskola alapítványa számára adtak át az üzletek képviselői.

2024. Június 26. 07:26, szerda | Helyi

Baleset miatt lezárták a 83-as utat Győrnél

Baleset történt a 83-as úton Győrnél, az érintett útszakaszt a Pápa felé vezető irányban lezárták - közölte a katasztrófavédelem szerdára virradó éjszaka.

2024. Június 25. 15:38, kedd | Helyi

Döntött a Kúria a 2. körzet ügyében!

A Kúria a bírósági felülvizsgálati kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasította, a végzés ellen további jogorvoslatnak nincs helye. Vagyis nem számolják újra a szavazatokat, a körzetet Töreki-Vörös Ibolya nyerte meg.

2024. Június 25. 15:14, kedd | Helyi

Mi készül a pápai vasúti aluljáróban?

Egyre több aluljárót díszítik képzőművészeti alkotások világszerte, most városunkba is elér egy effajta kezdeményezés.