Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

Baán Éva, az egyesület elnöke elmondta, tudomásukra jutott, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében nyugdíjas tagjaikat lakcímadatok és személyi szám egyeztetése céljából többen telefonon megkeresték.

"Tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy Egyesületünk adategyeztetés céljából személyi számra semmilyen tevékenysége végzéséhez vagy dokumentuma kezeléshez nem tart igényt” - árulta el Baán Éva.

Ennek ellentmond az, hogy Grőber Attilát egy nyugdíjas kereste meg azzal, hogy a hívás a nyugdíjas egyesület vezetőjétől érkezett.

- Történtek-e ilyen hívások az érdekvédelmi szervezet vezetőjétől? Milyen célból történtek ezek a hívások és valóban történt-e adategyeztetés. Milyen következtetés vonható le abból, hogy épp a kampány kezdetén volt szükség ilyen adategyeztetésre - tette fel kérdéseit Grőber Attila.

A választásokkor használjuk a személyi számunkat

A személyi számot speciális esetre hagyta meg a jogalkotó, az állampolgár és az állam közjogi viszonyaiban. A választásoknál azonosítanak ezzel, illetve az ingatlannyilvántartásban szerepel.

Más intézmények azonban nem használhatják– hívta fel a figyelmet Péterfalvi Attila szakértő korábban az Infostartnak. Máshol ugyanis csupán a természetes azonosítókat – név, születési hely, anyja neve – és a személyi igazolványszámot kezelhetik.

Ha mégis elkéri a szolgáltató a személyazonosító jelet, jogellenes adatkezelésnek minősül, sőt maga az állampolgár sem adhatja ki jogosulatlan félnek.

Baán Éva és a nyugdíjas egyesület számos tagja rendszeresen részt vesznek a Fidesz különböző rendezvényein, így volt ez a csütörtöki kampánynyitó rendezvényen is, amelyen bemutatták a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:25, vasárnap | Helyi

Családi nap Döbröntén

Közösségi összefogásban valósult meg a rendezvény, amely nagyon jó hangulatban telt a Bittva patak partján.

2024. Május 18. 21:17, szombat | Helyi

Könnyedén győzött a Perutz

A Perutz a Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában Magyarpolányt fogadta a Perutz stadionban.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

Perutz: Szurkolói busz indul az ajkai kupadöntőre

A vármegyei kupa döntőjében, június 4-én a Balatonalmádi csapatával mérkőzik meg a pápai együttes.

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.