Városlista
2023. március 22, szerda - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2023. Március 16. 13:24, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Grőber Attila a DK színeiben indul a jövő évi önkormányzati választáson

Grőber Attila a DK színeiben indul a jövő évi önkormányzati választáson

Az MSZP pápai alapszervezetének elnökének indulását januárban jelentették be a szocialisták, azonban a politikus mégsem az MSZP színeiben indul, hanem Gyurcsány Ferenc pártjának a mezét veszi fel.

Grőber Attila közösségi oldalán jelentette be, hogy a Demokratikus Koalícióban folytatja a politizálást:

"Nehezen, sok belső vívódás után hoztam döntést az MSZP-ből való kilépésről. Hálás vagyok mindenkinek, aki az elmúlt években, évtizedekben mellettem állt, politikai munkámat támogatta és segítette. Nagyszerű emberekkel dolgoztam együtt az MSZP-ben. Köszönöm. Ha megértéssel nem is, de remélem, hogy méltósággal fogadja az MSZP közössége döntésemet. Nem akarok és nem is fogok rosszat mondani arra a pártra, melynek negyedszázadig voltam a tagja. Méltatlan lenne.

Számomra a politikai cselekvés motorja a hit. Abban való hit, hogy közösen képesek vagyunk egy jobb, szolidárisabb, igazságosabb országot teremteni annál, amit a jelenlegi hatalom csinál. Ehhez cselekvő akaratra, politikai dinamizmusra, világos jövőképre és elszántságra van szükség. Úgy látom, hogy ma a Demokratikus Koalíció az a politikai közösség, amely képes erre a feladatra.

Én szeretek egyértelmű és világos mondatokat megfogalmazni. Engem semmilyen módon nem zsaroltak meg, semmiféle politikai nyomás nem ért. A Demokratikus Koalíció évek óta az MSZP természetes szövetségese volt itt Pápán. Közös jelöltekkel indultunk az önkormányzati választáson, az előválasztáson, majd az országgyűlési választásokon is együtt dolgoztunk. Ezt a munkát fogjuk folytatni, és ehhez a közös munkához hívunk mindenkit, mert van elég dolgunk. Mindent megteszek, hogy Pápán erős baloldali közösséget teremtsünk, ehhez szükség van a DK és az MSZP tagjaira és aktivistáira is. A rendszerváltás utáni magyar politikatörténet az bizonyítja, hogy csak erős baloldal lehet a kihívója és alternatívája a jelenlegi hatalomnak. Ezt fogom építeni.

Előre meg tudnám írni, hogy a következő napokban milyen jelzőkkel fognak illetni. Felkészültem rá. Öt ciklus óta vagyok önkormányzati képviselő, az egyetlen ellenzéki Pápán, aki két alkalommal is tudott egyéni választókerületben győzni. Ezért önmagában nem a következő önkormányzati képviselőség vonz, sokkal inkább a feladat, a kihívás érdekel, amely előttem áll." - fogalmaz bejegyzésében a politikus.

A Demokratikus Koalíció, amely korábban számos más politikust is átcsábított magához, közleményében üdvözölte Grőber Attila átlépését. „Büszkék vagyunk rá, hogy egy olyan ember érkezett közénk, aki öt ciklus óta élvezi a pápaiak bizalmát” – olvasható a DK közleményében.

Fotó: Archív

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 22. 14:01, szerda | Helyi

Figyelem: Újra akcióban az unokázós csalók, Pápán is majdnem becsaptak egy idős hölgyet

A mai nap folyamán Balatonfüreden 4 személyt hívtak fel az úgynevezett \"unokázós\" csalók, az elmúlt napokban pedig egy 60 éves pápai hölgyet hívott fel egy ismeretlen férfi, aki ügyvédként mutatkozott be.

2023. Március 22. 13:58, szerda | Helyi

Súlyosbították a Pápánál elfogott moldáv embercsempész büntetését

Eredményes ügyészi fellebbezést követően súlyosította a Veszprémi Törvényszék annak a 27 éves moldáv embercsempésznek a büntetését, aki 2022. november 9-én 29 illegális határátlépőt akart jogellenesen Ausztriába juttatni.

2023. Március 21. 11:49, kedd | Helyi

Autós üldözés Pápán - Videóval

Öt bűncselekményt is elkövetett a pápai ámokfutó, aki megpróbált elmenekülni a rendőrök elől március 15-én este.

2023. Március 20. 18:22, hétfő | Helyi

Kerékpárost gázoltak a Korona utcán

A Korona és a Korvin utca kereszteződésében levő körforgalomnál történt a baleset.