Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Március 30. 10:42, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Grőber Attila 7 pontja arról, mi a választások tétje

Grőber Attila 7 pontja arról, mi a választások tétje

Az Egységben Magyarországért országgyűlési képviselőjelöltje szerint az elmúlt évtizedben nem volt olyan kampány, mint a mostani, amelyben ilyen egyértelműen kiderülhetett a két oldal közti különbség.

Grőber Attila azt mondta, számos tétje van az április 3-i voksolásnak.

- Nyugat, vagy kelet - Biztonság, vagy kiszolgáltatottság – Szerinte új hidegháború van születőben, ahol a biztonság kulcskérdés, melyet az Észak-atlanti szövetség tud garantálni.

- Európai szövetség, vagy elszigeteltség – Grőber Attila azt mondta, mára teljesen elszigetelt országgá vált Magyarország, a V4-ek is gyakorlatilag megszűnt az orosz ukrán háború miatt.

- Összefogás, vagy kirekesztés – Az ellenzéki jelölt szerint be kell fejezni az ellenségképek gyártását, nemzeti egységre van szükség, amely a belső biztonságot fogja magával hozni.

- Gazdasági fejlődés, vagy leszakadás – Magyarországon az infláció és az államadósság évtizedes csúcsokat dönt. Grőber Attila szerint az európai források segíthetik ki Magyarországot a gazdasági nehézségekben, ezért olyan kormányra van szükség, amely megkapja az uniós forrásokat.

- Zöld Magyarország, vagy keleti függőség – A politikus szerint a zöld energia lehet az orosz energia alternatívája.

- Programalkotó tudatos fejlesztés, vagy programnélküliség. Grőber Attila azt mondta, a kormánypártoknak csak jelszavakban van programja, szemben az ellenzékkel, amely rendelkezik részletes kormányprogrammal.

- Múltba fordulás, vagy a fiatalok Magyarországa – "Hiszek abban, hogy Magyarország felemelkedésének záloga a mai fiatalokban van. Meg kell őket őrizni, el kell érni, hogy itthon maradjanak, családot alapítsanak és higgyenek egy szabad, szolidáris és független Magyarországban" – mondta Grőber Attila.

"Április 3-án világos a választás. Hiszek abban, hogy az ellenzék programjával elnyeri a választók támogatását. Azt kérem mindenkitől, hogy vegyenek részt a választáson, erősítsék a demokráciát és a következő kormány legitimációját. Mindenkinek jó döntést kívánok" – zárta sajtótájékoztatóját Grőber Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.