Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Október 13. 09:28, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Grőber: A DK elárulta a Baloldali Együttműködést

Grőber: A DK elárulta a Baloldali Együttműködést

Grőber Attila, az MSZP-Együtt-PM színeiben induló polgármesterjelölt számára csalódást okozott az önkormányzati választásokon résztvevők alacsony száma.

Mint mondta, nem gondolta, hogy egy önkormányzati választáson, ahol az emberek saját ügyeikről döntenek, a részvétel ilyen alacsony lehet.
- Ezért nem a választópolgárok a felelősek, hanem mi magunk, akik a politikát csináljuk. Én magam is. Azt gondolom, a következő időszak feladata, célja, hogy elhitessük a választópolgárokkal, hogy ez közös ügyünk és ebben mindenkinek van személyes felelőssége - fogalmazott a Baloldali Együttműködés jelöltje vasárnap késő este a MSZP irodában, ahol képviselőjelöltjeivel és segítőivel várta a választási eredményeket.

Grőber Attila szereplésükkel kapcsolatban arról beszélt, minden jelölttársával meg fogja beszélni, miként gondolják a politikát, meglátása szerint, személyes hittel, személyes munkával kell alátámasztani, amit mondanak.
- Véleményem szerint a politikában háromféle többség van: társadalmi, politikai és választói többség. Ebből a háromból kettőt a jelenleg kormányzó politikai erők elveszítettek. Nincs társadalmi többség, nem ment el a lakosság több mint ötven százaléka szavazni. E tekintetben nincsen politikai többség, mert polgármester úr nem kapott többet, mint ötven százalék. Van viszont választói többség, ami egy jogos felhatalmazás számára – közölte, hozzátéve, nem lesz olyan dolog, amiben nem fogja támogatni és imádkozni fog azért, hogy amit Áldozó Tamás elgondolt a városért, az sikeres legyen.
-Hiszem, hogy a választás nem rólam szól, nem a politizálókról szól. Engem nem érdekel, hogy a város azért lesz sikeres, mert én vezetem vagy más vezeti, az érdekel, hogy ez a város sikeres legyen.
Grőber Attila arról is szólt, teljesen fiatal, új csapattal indult a Baloldali Együttműködés, a fiatalok jól szerepeltek, bár az látszik, hogy a hosszú idő óta politizálóknak előnye volt. A DK-val kapcsolatban azt hangsúlyozta, személyes érdekből elárulták a baloldalt.
-Azt gondolom, a Demokratikus Koalíció elárulta a Baloldali Együttműködést. Az én felfogásom szerint, az a politikai párt, amely pusztán egyéni ambíciókért - és azon túl semmiért – hajlandó kimenni egy balközép együttműködésből, az az együttműködés árulója. Négy olyan szavazókör is van, ahol a leendő polgármester azért kapott többséget, mert egyéni ambíciók miatt a DK vezetője külön indult. Véleményem szerint az nem megy, hogy nemzetről beszélünk és a közös Nemzeti Gyásznapon kampánygyűlést tartunk Tapolcafőn, és az sem megy, hogy kiállunk, jó hangosan elmondjuk, hogy együttműködés van, aztán pedig önző egyéni érdekből nem működünk együtt – fogalmazott és kiemelte, ma Pápán a Baloldali Együttműködés jelenti a második legnagyobb politikai erőt.

Fotó archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.