Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Február 26. 11:55, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Gráf József: Gőgös Zoltán kiváló szakember

Gráf József: Gőgös Zoltán kiváló szakember

Pápára látogatott a szocialisták egykori agrárminisztere. Gráf József ugyan már politikai szerepet nem vállal, szakmai kérdésekben támogatja Gőgös Zoltánt, az Összefogás MSZP-s országgyűlési képviselőjelöltjét.

Gráf József szerint a magyar agráriumot nem politkiai, hanem csakis szakmai szempontok szerint kell irányítani. Úgy fogalmazott, hogy a hazai mezőgazdaság soha nem tolerálta a radikális változtatásokat, ezért a jelenlegi kormány által megalkotott földtörvény véleménye szerint visszaesést fog eredményezni az ágazatban. Az egykori miniszter szerint egyensúlyba kellene hozni az állatenyésztés és a növénytermesztés arányát. - A magyar agráriumot meg kellene őrizni és nem lebontani, új alapokra helyezni. Természetesen változtatásokat kell végrehajtani. Ennek az ágazatnak van jövője, de ehhez az kell, hogy a változásokat jogegyenlőségi alapon, a szerkezet óvatos, folyamatos változtatásával érjük el - fogalmazott Gráf József.

A volt MSZP-s szakpolitikus méltatta utódát, Gőgös Zoltánt. Mint mondta, személyében egy kiváló szakembert és barátot ismert meg. Gráf József hangsúlyozta, Gőgös Zoltánnál jó kezekben van a szocialista párt agrárpolitikája.

A sajtótájékoztatón Gőgös Zoltán, a baloldali összefogás választókerületi országgyűlési képviselőjelöltje ismertette pártja elképzeléseit a hazai agrárium jövőjét illetően. Hangsúlyozta, a cél az, hogy a 6 millió hektár magyar termőföld minél több embernek nyújtson megélhetést. - Ez nem azt jelenti, hogy a művelésen belül kell újabb és újabb embereket felvenni, hanem azt, hogy vidéken az egyetlen jól szervezett, tőkevonzó erő az agrártevékenység, amelyre további fejlesztéseket lehet alapozni. Azt szeretnénk, ha ezek a vidéki kapacitások, például az energetikában komoly szerephez jutnának. Muszáj vidékre újabb jövedelemtermelő forrásokat vinni, de ezt a mostani agrárszereplőkön keresztül kell elérni. Ebben számítunk a kicsikre, elsősorban a turizmus terén, számítunk a közepes gazdaságokra, akik már komolyabban be tudnak szállni az energetikai programokba, a nagyok pedig abban jók, hogy mindezeket tudják integrálni. Ha ezt a hármat össze tudjuk illeszteni egy koherens rendszerben, akkor új fejezetet nyithatunk a vidék életében – mondta Gőgös Zoltán.

Gőgös Zoltán szerint Gráf József követendő példával szolgált a tekintetben is, hogy minden nagyobb döntés előtt egyeztetni kell az ágazat szereplőivel. Hozzátette, a jelenlegi kormánynak is vannak jó célkitűzései, mint például a helyi termékek piacra juttatása, melyeket kormányra kerülésükkor folytatni fognak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.