Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Szeptember 07. 09:14, csütörtök | Belföld
Forrás: index.hu, 24.hu

Gond van a diákigazolványokkal

Gond van a diákigazolványokkal

Az Index hírportál ír arról, hogy számos levelet kaptak szülőktől arról, hogy hiába kezdődik az iskola, nem tudnak diákigazolványt igényelni.

Az egyik levelet egy iskolatitkár írta, akinek az a feladata, hogy a gyerek és szülő által hozott okmányirodai adatlap alapján megrendelje egy webes felületen az igazolványt. Az a baj, hogy a honlap nem működik.

A lapnak küldött levele szerint májusban hivatalos értesítést kaptak az Oktatási Hivataltól, hogy megújul az oldal, nyáron nem lesz elérhető, de júliusra kész lesz. Aztán nyáron jött a következő email, hogy mégsem készült el, de majd szólnak, ha megvan.

Ennél sokkal komolyabb baj, hogy azt írta, a május előtt leadott igénylésre ki tud adni ideiglenes igazolványt, aki viszont erről lemaradt, az ideiglenest sem kaphat.

Ő egyébként fel is hívta a BKK-t, hogy tudnak-e a problémáról, de velük az Oktatási Hivatal egyelőre nem közölt semmit.

Egy iskolaigazgató azt mondta a lapnak, hogy valóban megcsúszott az oldal, de a napokban már elkezdett működni. Most viszont állandóan leáll, valószínűleg a túlterheltség miatt.

Egy másik szülő azt mondta az Indexnek, a gólyák idén nem kapnak diákigazolványt, helyette kéthavonta A4-es lapon igazolja az iskola, hogy odajár a diák. Arról nem szól a fáma, hogy BKK bérletre hogyan adjuk meg a diákigazolvány számát! És arról sem, hogyan fér be az A4-es az irattartóba.

Címkék: diákigazolvány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -