Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Augusztus 10. 12:28, hétfő | PR

Gond a kép felrakása a falra? Mutatjuk a megoldást!

Gond a kép felrakása a falra? Mutatjuk a megoldást!

Teli vagy szuper képekkel a nyaralásról, még ki is nyomtatod, a keret is megvan, de hogy fog felkerülni a falra? Van néhány pofonegyszerű megoldás a kép felrakásához a falra, amihez még fúró sem kell!

Sokan megmaradnak a csupasz falaknál, mert albérletben laknak és a tulaj nem nézné jó szemmel, ha sündisznót csinálnának a falból az akasztásra használt szögek és csavarok. Az is lehet, hogy frissen festettétek a lakást és nem akarjátok felsérteni a falfelületet a szögekkel. Pedig annyival barátságosabb egy olyan otthonban élni, ahol visszamosolyognak rád a gyerekek képei és a legszebb helyek, ahol életedben jártál. A képek felakasztása a falra megoldható fúrás nélkül is, és a megoldás egyszerűbb, mint gondolnád.

A jó öreg ragasztó

Először idegennek tűnhet az ötlet, hogy a képek felerősítésére ragasztót használj, de rögtön meg fogsz vele barátkozni, ha megtudod, milyet. A kép felrakása a falra ragasztószalaggal is történhet, egyszerűen, tisztán, folyás és száradásra várakozás nélkül. Csak egy jó minőségű, kétoldalas ragasztószalag kell hozzá, és néhány pillanat alatt már fenn is van a falon a kép. Arra figyeljünk, hogy a keretre ragasszuk a szalagot és a keretet nyomjuk erősen a falra, hogy megfelelő legyen a tapadás.

Ha nagyobb képet raknál fel, nehezebb kerettel, akkor sem kell lemondanod erről a rögzítési módról. A ragasztószalagok többféle erősségben készülnek, és maradéktalanul eltávolíthatóak a falról, ha később áthelyeznéd, vagy csak levennéd a képet.

Képtartó polc – kicsit másképp

Lakberendezési áruházakban lehet kapni kifejezetten képek kihelyezésére kitalált polcokat. Ezek alig néhány centi szélesek, ha a fallal egyező színben vásároljuk, akkor lényegében láthatatlanok, de a kis perem is tökéletes felületet biztosít a képek kihelyezésére. A polc akár egy teljes képfüggesztő rendszert is helyettesít és annál is inkább praktikus megoldás, mert fúrás-faragás nélkül kedvünkre cserélgethetjük a képeket vagy átrendezhetjük, ahogy tetszik.

A képtartó polc szintén felhelyezhető kétoldalú ragasztószalaggal fúrás és probléma nélkül. Maga a polc pillekönnyű és a ragasztószalag gond nélkül bírja mind a polc, mind pedig a képek súlyát. Több polcot egymás mellé helyezve egy egész kis kiállítást is csinálhatunk, vagy képezhetünk egy mozgalmas falfelületet, ha különféle magasságokba helyezünk polcot. Csak arra figyeljünk nagyon, hogy minden polc vízszintes legyen, de ez könnyen megoldható akár egy mobil telefonon is elérhető vízszintező segítségével.

Öntapadó akasztók

Ha a fürdőszobát is szeretnéd kicsit dekorálni néhány képpel, vagy akár gipsz öntvénnyel, akkor egy végtelenül egyszerű és könnyen variálható megoldást nyújtanak az öntapadó akasztók. Nincs szükség fúrásra, a csempe nem sérül, az akasztó és vele a kép bármikor áthelyezhető. Egy elegáns fürdőszobában pedig jól mutat néhány apró kép.

A konyhában is segíthet egy ilyen kis akasztó, ha jegyzetfüzet tartónak használjuk, amiben a kedvence receptjeinket tarthatjuk.

Számtalan megoldás kínálkozik a képek felfüggesztésére fúrás nélkül. A fényképek a házban pedig sok boldog percet tudnak hozni mindenkinek. Érdemes ismerkedni az új lehetőségekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.