Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. November 23. 13:36, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Gólyatábori erőszak - emelték a szexuális erőszakkal vádolt fotós börtönbüntetését

Gólyatábori erőszak - emelték a szexuális erőszakkal vádolt fotós börtönbüntetését

Kilenc év börtönre súlyosbította a Kaposvári Törvényszék hétfőn, nem jogerősen annak a 39 éves budapesti férfinak a büntetését, aki tavaly augusztusban az ELTE fonyódligeti gólyatáborában megerőszakolt egy lányt.

- tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t. Vadócz Attila közölte: az ügyben azért nem született jogerős ítélet, mert másodfokon a Kaposvári Törvényszék az első fokon eljáró Fonyódi Járásbíróság korábbi, hét és fél év börtönt kiszabó döntéséhez képest K. Sándor Szilárdot nemcsak szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, hanem - a sértetti képviselő indítványára - személyes adattal visszaélés vétségében is.

A Kaposvári Törvényszék az új tényállás figyelembevételével halmazati büntetésként kilenc év börtönre ítélte a vádlottat. A szexuális bűncselekményre kiszabható büntetés legfeljebb nyolc év lett volna.

A múlt év szeptembere óta előzetes letartóztatásban lévő vádlott fotósként dolgozott a gólyatáborban, ahol a vád szerint augusztus 30-án kora hajnalban megtámadta, fojtogatta, ököllel verte, megöléssel fenyegette és megerőszakolta a budapesti elsőéves hallgatót. A történtekről fotókat is készített, ezekkel akarta zsarolni áldozatát.

Az ügy elsőfokú tárgyalása áprilisban kezdődött, amelynek során két tárgyalási napon kilenc tanút és egy igazságügyi szakértőt hallgatott meg a Fonyódi Járásbíróság. Mivel a júniusban meghozott ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott védője enyhítésért fellebbezett, a per a Kaposvári Törvényszéken - a sértett jogaira tekintettel ezúttal is zárt ajtók mögött - folytatódott.

Az ügyben jogerős ítéletet a Pécsi Ítélőtábla hoz majd.

A Somogyi Hírlap online kiadása 2014. augusztus 31-én írta meg, hogy megerőszakoltak egy lányt a fonyódligeti gólyatáborban. A történtekről egy olvasó számolt be a megyei lapnak. A Kaposvári Járásbíróság szeptember 1-jén elrendelte a szexuális erőszakkal gyanúsított 38 éves budapesti férfi előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.