Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Április 06. 08:16, péntek | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

Gőgös Zoltán: Van még, aki nem fél - kormányellenes tüntetés volt Pápán

Gőgös Zoltán: Van még, aki nem fél - kormányellenes tüntetés volt Pápán

Pápa a félelem és a rettegés városa - hangzott el a Magyar Szolidaritás Mozgalom által szervezett nagygyűlésen, melyhez az MSZP és a DK is csatlakozott.

Környékbeli városokból is érkeztek a nagygyűlésre, így jelen voltak veszprémi, celldömölki, szombathelyi, ajkai, tapolcai, és nádasdladányi tiltakozók is. A csoport végigvonult a Kossuth utcán, majd a Kossuth szobornál meghallgatta a szónokokat. Sok taps és bekiabálás szakította meg a beszédeket. Elsőként Fapál Ferenc, a Szolidaritás Mozgalom megyei koordinátora állt a mikrofon elé. - Pápa fél! Pápa a félelem és a rettegés városa!Pápa lakói nem gyávák. Pápa attól fél, hogyha csak egy kicsit is ellentmond a nemzeti együttműködés rendszerének, akkor a hatalmat gyakorlók megtalálják a módját, hogy az egyet nem értő személy egzisztenciálisan ellehetetlenüljön - fogalmazott a koordinátor. Elmondta továbbá, hogy azért gyűltek össze, hogy felhívják a figyelmet az "állami főhatalmat birtokló Fidesz-KDNP pártszövetség demokráciát sárba tipró, diktatúrát építő hatalomgyakorlása ellen".

Fapál Ferenc szerint azonnali változásokra van szükség, melyet a kormánypártoktól nem lehet várni. Ezért baloldali összefogást sürgetett. Csakúgy, mint Kerecsényi Zoltán, a Demokratikus Koalíció pápai szervezője.- Miért is állunk ma itt? Mert a magyar emberek többsége, szegény embertársaink, a dolgozó emberek, a vidéki emberek és Ti is mind, akik itt vagytok velünk, már jó ideje érzitek, hogy a jelen Magyarországa, nem a szabadság, hanem a hatalomnak alávetett, kikényszerített rend és alázat világa. Barátaim! Ady óta tudjuk, hogyha 4-5 magyar összehajol, abból bármi lehet. Tiszta vizet kell önteni a pohárba! Össze kell fogni! Szolgálja ez a mai pápai alkalom nem csak a baloldali, hanem a demokratikus összefogás első kapavágását - hangsúlyozta Kerecsényi Zoltán. A DK-s politikus a köztársaság védelmében is beszélt, mondván "Lesz még magyar köztársaság!"

Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő szintén a köztársaságot gyászolta. - Egy évvel ezelőtt az aljas új alaptörvénnyel megszűnt a magyar köztársaság. Erre a halálesetre is emlékezünk ma - fogalmazott.

Gőgös Zoltán diktátorhoz hasonlította Orbán Viktort, akivel szembe kell szállni -Ha szembeszálltok vele és belenéztek a szemébe, abban a szemben félelmet fogtok látni. Mert minden diktátor fél a saját népétől. Jobban fél, mint a nép a diktátorától. És mivel a diktátorok hatalma az emberek félelméből táplálkozik, köszönöm, hogy eljöttetek, és köszönöm, hogy bizonyítjátok, hogy van még ebben az országban, aki nem fél. Higgyétek el, hogy ez Pápán egy óriási dolog. Ebben a városban kifejezetten élnek a Rákosi nézetek, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van. Ezen nagyon gyorsan változtatni kell - fogalmazott az országos politikus, aki újra megismételte a sajtóban már elmondottakat, hogy nem fognak bocsánatot kérni a nyolc évért!

Utolsóként Mészáros Mary szólalt fel, aki hosszan bírálta kormány munkáját és elmondta, aSzolidaritás Mozgalom elképzeléseit arról, milyen köztársaságot szeretnének.

A tüntetők végül gyertyákkal, fáklyákkal a kezükben tettek egy kört a belvárosban, érintették a Városházát és a Fidesz irodát, ahol mécseseket helyeztek el.

Címkék: tüntetés

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.